Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Banvit’ten çevreye 1 milyon euro yatırım

Banvit, yatırım maliyeti 1 milyon euro olan Atık Su Geri Kazanım Tesisi’ni devreye aldı.




banvit_cevre_atikBanvit, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde devreye aldığı “Atık Su Geri Kazanım Tesisi” sayesinde Bandırma’da kurulu ana üretim tesislerinde üretim prosesinden çıkan ve arıtma tesislerinde arıtılarak çevreyle dost hale getirilen atık su deşarjını yüzde 70 oranında azaltmış oldu.
Yeni arıtma tesisi, GE firmasının ileri atık su teknolojisi olan EDR ünitesi kullanılarak devreye alınan, sadece Türk kanatlı sektöründe değil Türkiye’de de ilk kez uygulanan Atık Su Geri Kazanım Projesi olma özelliğini taşıyor.
Banvit, üretim prosesinden çıkan ve mevcut arıtma tesislerinde işlem gördükten sonra tamamen çevreyle dost hale getirilen atık sularını, devreye aldığı bu yeni arıtma tesisi sayesinde “İnsani tüketim amaçlı sular yönetmeliğine” uygun hale getirerek, içme ve kullanma suyu kalitesine dönüştürmüş oldu.
Banvit, Bandırma’daki ana üretim kampüsünde, 2001 yılında devreye aldığı katı ve sıvı arıtma tesisleri için 11 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirmişti. Banvit’in devreye aldığı Atık Su Geri Kazanım Tesisi ise, Banvit’in 2001 yılındaki çevre yatırımı sonrasında gerçekleştirdiği ikinci önemli çevre yatırımı olmuş oldu.
Devreye alınan yeni proje ile üretim prosesinde kullanılan yeraltı sularının azaltılması, böylelikle azalan su kaynaklarının verimli kullanımı ve arıtılan suyun yeniden kullanılabilir kalitede suya dönüştürülmesi anlamında da önemli bir çevre yatırımı gerçekleştirilmiş oldu.
Banvit’e “Çevreci Tesis Ödülü”
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, çevre ve insan sağlığına duyarlı tesisleri Mart ayı başında ödüllendirdi. Birliğe üye olan belediyelerin kendi sınırları dahilindeki 119 firmanın değerlendirdiği ve 36 kuruluşun ödüle değer görüldüğü organizasyonda, İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren tesisleriyle Banvit’e de 2013 yılı ‘Çevreci Tesis Ödülü’ verildi.