Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Messan Soğutma yeni projelerle büyüyor

Soğutma sanayinin önemli halkalarından olan ön soğutma sistemleri, soğuk ve donmuş muhafaza cihazları, şoklama tesisleri, endüstriyel soğuk ve buzlu su sistemlerindeki kaliteli üretimiyle fark yaratan Messan Soğutma, güçlü projelerle yurtiçinde ve yurtdışında daha da büyümeyi hedefliyor.
 




messanEndüstriyel soğutma sektörünün 30 yıllık güçlü oyuncusu Messan Soğutma, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 5000 m²’lik alana yayılan fabrikasında, soğutma sanayinin önemli halkalarından olan ön soğutma sistemleri, soğuk ve donmuş muhafaza cihazları, şoklama tesisleri, endüstriyel soğuk ve buzlu su sistemleri üretiyor. Firmanın üretim yoğunluğunu standart olarak imalatı yapılan paket ve split tip soğuk depo cihazları oluşturuyor Messan ayrıca soğuk depo projelerinde her türlü izolasyon, soğuk oda panelleri ve soğuk oda kapılarıyla da müşterilerinin ihtiyaçlarına çözüm getiriyor. 
 
TÜRKİYE’NİN TERCİHİ OLMAYI BAŞARDIK
Bünyelerinde görev yapan danışmanlar ve teknisyenler aracılığıyla, soğutma ve dondurma üniteleri, ön soğutma üniteleri, muz ve narenciye olgunlaştırma odaları ve iklimlendirme kontrol odalarının tasarımı, montajı, kontrolü ve bakımı alanlarında profesyonel servis sağladıklarını belirten Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, modern üretim ekipmanları ve kaliteli işçilik ile hazırlanan cihazlarının, Türkiye’nin her zaman tercihi olduğunu söyledi. Soğutma sektöründeki üretim ve hizmet anlayışlarının koşulsuz müşteri memnuniyeti üzerine kurulduğunu vurgulayan Yapan, Türkiye genelinde gerçekleştirdikleri binlerce uygulamanın ise bu ilkenin doğruluğunun göstergesi olduğunu belirtti.
 
Firma olarak 2015 yılında güçlü projelere imza attıklarını anlatan Erdinç Yapan, “Birçok üretim tesisi ve lojistik depo projelerinde müşterilerimize yaratıcı çözümler sunarak hem onların hem de firmamızın yıldızının parladığı bir yıl yaşadık. Unlu mamul sektörü başta olmak üzere Türkiye’nin önemli firmalarıyla çok çeşitli projeler gerçekleştirdik” dedi. 2016 yılında gıda üreticilerine soğutma sistemlerinde sunacakları yenilikler hakkında bilgi veren Yapan, “MQF markası ile ürettiğimiz spiral sistemlerde; şoklamayı, hızlı soğutmayı, ortam soğutmayı, fermantasyon prosesini üreticinin en verimli kullanabileceği şekilde tasarlayarak, üretim hızını ve kalitesini artırıyoruz. Üretim kalitemizi her geçen gün daha da güçlendirerek dünya pazarındaki yerimizi sağlamlaştırıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
2016 yılında da geçtiğimiz yılda olduğu gibi hedefleri doğrultusunda mevcut müşterileriyle farklı projelere imza atacaklarını ifade eden Erdinç Yapan, yeni firmalar ve yeni sektörlerle kendilerini daha da geliştirme yolunda emin adımlarla ilerleyeceklerini sözlerine ekledi. 
 
SOĞUTMA KONUSUNDA BİLİNÇ ARTIYOR
Yurtiçinde ve yurtdışında genel olarak gıda ve gıda teknolojileri kapsamında yapılan fuarlara katıldıklarını anlatan Messan Soğutma Genel Müdürü Erdinç Yapan, bu yıl 14 - 17 Nisan tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde yapılacak olan IBATECH 2016 başta olmak üzere birçok fuara katılacaklarını açıkladı. Türk gıda sanayinin endüstriyel soğutmaya bakışını değerlendiren Yapan şunları söyledi: “Ülkemizde tüketim alışkanlıkları değiştikçe üretim çeşitleri ve yöntemleri gün geçtikçe olumlu yönde daha da gelişiyor. Bu da firmaların verimliliklerini de daha çok artırabilmeleri açısından çok önemli. Soğuk zincirin korunmasındaki hassasiyetleri oluştukça bize gelen taleplerin içeriğine baktığımızda müşterilerin olaya daha hakim ve bilinçli baktıklarını görebiliyoruz.”