Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kınık başarısını güvenilir üretime borçlu

Maden suyu pazarının önde gelen markalarından Kınık, üretim ve ambalaj teknolojilerindeki sağlıklı çözümleriyle tüketicilerinin beğenisini kazanıyor. 
 




kınık üretimTürkiye maden suyu sektörünün köklü firmalarından Kınık Maden Suları A.Ş., kurulduğu ilk günden bu yana insan sağlığına, doğaya, evrensel değerlere ve yasalara uygun üretim yapıyor. Kalite ve gıda güvenliği firmanın olmazsa olmaz prensiplerinden biri olarak öne çıkıyor. Bu süreçlerin bir parçası olarak hijyen uygulamaları ve kontrolleri firmanın gıda mühendisleri tarafından titizlikle ve son teknolojiler kullanılarak takip ediliyor.
 
Kınık gıda güvenliği çerçevesinde sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi (HACCP)  kapsamında sürekli iyileştirmeler, personel eğitimleri ve bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Hammadde tedariği yapılan firmalar ise düzenli aralıklarla denetlenirken, aldıkları puanlara göre bu firmalarla çalışıp çalışılmayacağına karar veriliyor. Bunun sonucunda kalite ve gıda güvenliği prensiplerine uymayan firmalarla çalışılmıyor. 
 
SAĞLIK İÇİN CAM ŞİŞE
Ürünlerinin zarar görmeden sağlıklı bir şekilde tüketicilere ulaşmasını sağlamak amacıyla ambalajlarda kullandıkları çözümlerle ilgili konuşan Kınık Maden Suları A.Ş. Firma Sahibi ve Yönetim Kurulu Üyesi Berna Arıç Çokusuğlu, ürünü kimyasal –mikrobiyolojik açıdan en iyi koruyan, en sağlıklı ve güvenilir ambalaj olması sebebiyle cam şişeyi kullandıklarını söyledi. Ürünlerin tüketiciye zarar görmeden, üretimden çıktığı haliyle ulaşması için etiketlerde tüketicileri uyarıcı bazı uyarılar da yazdıklarını anlatan Çokusuğlu, bu etiketlerde “darbelerden koruyunuz”. “güneş ışığından koruyunuz”gibi ifadelerin bulunduğunu söyledi.
 
Gıda güvenliği ve hijyen uygulamalarınızdaki başarının, Kınık’ın  tüketicinin en çok sevdiği ve güvendiği markalardan biri olmasını sağladığına vurgu yapan Berna Arıç Çokusuğlu, “Her daim ürününüzün arkasında güvenle durabiliyorsunuz. Doğanın bize sunduğu zengin mineralli maden suyumuzu kaynağımızdan tüketicilerimize en üst kalite seviyesinde sunabilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tüketicinin beklenti ve istekleri bizim odak noktamız olduğu için; tüketici memnuniyetini her daim en yüksek seviyede tutmayı hedefleriz” dedi.
 
YENİ ÜRETİM HATTI KURACAK
Kınık’ın bu yılki hedefleri ve beklentileriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Berna Arıç Çokusuğlu şunlşarı kaydetti: “2016 yılı ciro hedefimize ulaşmak için tüm ekip arkadaşlarımız çalışmalarına büyük bir çaba ile devam etmektedirler.  Sektörün yatırım konusunda önde gelen firmalarından biri olarak, meyveli ve sade maden suyu pazarındaki payımızı artırmak için profesyonel çalışanlarımızla yeni ürün geliştirme ve yeni pazar oluşturma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu doğrultuda 2016 yılında kapasitemizi yükseltmek için yeni üretim hattı planlıyoruz. Tüketicilerimize farklı alternatifler sunabilmek için, ambalaj standartlarımızı çeşitlendirmek amacıyla makinelerimize yeni kalip setlerinin üretimleri yapılıyor. Artan üretim kapasitemizi karşılamak amacıyla, yüksek kapasiteli üretim hattı araştırmalarımız devam ediyor.”
 
MADEN SUYU VİTAMİN İHTİYACININ %30’UNU KARŞILIYOR 
Berna Arıç Çokusuğlu, içerdiği tüm minerallerle Kınık Zengin Mineralli Maden Suyu’nun tamamen doğal bir içecek olduğuna dikkat çekti. Maden sularının içeriğindeki kalsiyumun kemik yapısının, florürün ise ağız ve diş sağlığının gelişmesinde önemli rol oynağını vurgulayan Çokusuğlu, “Yine içinde bulunan magnezyum sinir yorgunluklarının önlenmesinde etkiliyken, sodyum sindirime yardımcı olur. Kınık Maden Suları’nın etkin maddelerinden bikarbonat ise, mide asitlerini dengeler ve ülser tedavisinde önemli rol oynar. Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmaları, günde 2 litre maden suyu içmenin metabolizmanın sağlıklı işleyişi için faydalı olduğunu saptamıştır” dedi.