Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Su sektöründe Sinerji yaratacak

Sinerji A.Ş. alkollü ve alkolsüz içecek sektörlerinden sonra şimdi de su ve ilaç sektörlerinde yüksek kalitede çözümler sunmayı hedefliyor.




Su sektörüÜretimden gelen tecrübesi ve temsilciliğini yaptığı firmaların desteğiyle meyve suyu ve şarap sektörlerine makine-ekipman ve proses yardımcı ürünlerinin tedarigi konusunda hizmet veren Sinerji A.Ş., tüm olumsuzluklara rağmen 2016’da da bir önceki yıl gösterdiği performası tekrarladı. Stratejilerini daima müşteri memnuniyeti ve süreklilik üzerine kurgulayarak kendilerinden ürün satın alan firmalarla gerçek bir “çözüm ortaklığı” oluşturduklarını söyleyen Sinerji A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Asparuk, “İletişim olanaklarının bu denli yaygın ve hızlı olduğu bu ortamda ve de rüzgarların ters estiği dönemlerde başka türlü ayakta kalmak da pek kolay değil” dedi. Asparuk geçtiğimiz yıl gerçekleştirdikleri projeleri Gıda Teknolojisi Dergisi’ne anlattı:     
 
BucherBucher Unipektin ile kapsamlı işbirliği 
Meyve suyu, konsantre ve püreleri üretimi sektöründe lider konumda olan Bucher Unipektin firması ile yakın zamana kadar proje bazında çalışma ve yedek parça servisi alanlarında yürüttükleri işbirliğinin, 2016 yılında imzaladıkları anlaşmayla ‘Tam yetkili temsilcilik’ olarak yürürlüğe girdiğini açıklayan Mustafa Asparuk, Bucher firması ile olan beraberlikleri ve işbirliğinin uzun yıllara dayandığını söyledi. Bu firmanın şarap sektörüne hitap eden, alkollü içecek (özellikle şarap) üretim sektörüne komple hatlar üreten, Fransa’da yerleşik Bucher Vaslin firması ile de uzun yıllar temsilci olarak işbirliklerinin devam ettiğini kaydeden Asparuk, “Ülkemizin tanınan önemli şarap firmalarının hemen tamamında bizim temin ettiğimiz makineler ve hatlar bulunmaktadır. Yatırım yapacak firmalarımıza önemle vurgulamak istediğimiz bir diğer konu da, ister küçük bir yedek parça olsun, isterse bir makine veya komple hat olsun Sinerji A.Ş. olarak önereceğimiz fiyatla Bucher Unipektin firmasının teklifi arasında hiçbir farkın olmamasıdır. Üzerinde önemle durduğumuz diğer bir konu da gerek Bucher Vaslin, gerekse Bucher Unipektin firmalarının montaj, devreye alma, bakım onarım işlerinde mümkün olduğunca yerli teknik ekiple hizmet vermek, zaman içinde yabancı teknisyen ihtiyacını en alt düzeye, mümkünse de sıfıra düşürmektir” diye konuştu.
 
Novozymes ile Sinerji’nin işbirliği sürekli gelişiyor   
Özellikle meyve suyu üretimi sektöründe Novozymes’in enzim satışlarında ciddi bir pazar payına sahip olduğunu anlatan Genel Müdür Mustafa Asparuk, müşterilerini sık ziyaret edip, uygulamalarında doğacak ve/veya yeni denemelerde oluşacak sorunları giderme konusunda bu firmayla sıkı bir işbirliği yaptıklarını ifade etti. Yeni çıkan ürünlerin tanıtımında ve kullanımı sürecinde yine Novozymes ile birlikte çalıştıklarını aktaran Asparuk, “Novozymes’da önemli bir gelişme de genç bir Türk yöneticinin çok geniş yetkilerle Türkiye, Ortadoğu, Afrika coğrafyasında üst düzey yönetici olmasıdır. Ocak ayında yaptığımız görüşmelerde Sinerji’nin gösterdiği performans nedeniyle memnuniyetlerini ve desteklerini ifade etmişlerdir. Bu çerçevede ilk olarak da zeytinyağı sektörünün enzim ihtiyacının artık Sinerji aracılığıyla sağlanması kararlaştırılmıştır. Amacımız meyve suyu ve içecek sektöründeki başarımızı diğer sektörlerde de yakalamaktır” şeklinde konuştu.
 
EatonBegerow GmbH artık Eaton oldu
Eaton firmasının çeşitli filtrasyon ürünleriyle çok geniş bir yelpazede dünya piyasalarında boy gösteren, yaklaşık 20-21 milyar dolar cirosu olan önemli bir tedarikçi olduğunu dile getiren Mustafa Asparuk, filtrasyon gamındaki gıda ürünleri filtrasyonu konusundaki eksikliğini de Alman Begerow GmbH firmasını satın alarak giderdiğini anlattı. Bu firmanın yurtdışında meyve suyu sektörü dışında güçlü olduğu faaliyetlerde yeni işbirlikleri planladıklarını açıklayan Asparuk şunları kaydetti: “Eaton içme suyu, atık su, proses suları sektöründe çok geniş bir ürün gamına sahiptir. Dünyanın birçok köşesinde gerçekleştirdiği projeler vardır. Bu girişimle ilgili 13-17 Şubat,2017 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek 2. Uluslararası Su ve Sağlık Kongresi’ne stand ile katılmaktayız. Ülkemizin hemen tüm tanınmış su şişeleme firmaları beraberinde birçok büyük şehir belediye temsilcileri de bu etkinlikte olacaktır. Bunun yanı sıra Eaton firmasının ilaç sektöründe de dünya çapında faaliyetleri var. Bu birikimden yararlanarak, bilgilerini ve ürünlerini ülkemiz piyasasında pazarlamayı planlamaktayız. Bu amaçla da 8-10 Mart,2017 tarihlerinde İFM (İstanbul Fuar Merkezi) salonlarında düzenlenecek CPhI Fuarı’na da stand ile katılarak yeni müşteriler edinmeyi amaçlıyoruz.”
 
JBT (Bilinen adıyla FMC) Türkiye’de eski günlerine dönüyor 
Dünyanın gıda sektörüne en geniş yelpazede mal ve hizmet veren firmalarının başında JBT geldiğini ve birçok üründe ve ülkedeki pazar payları itibariyle sektör lideri konumunda olduğuna dikkat çeken Sinerji A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Asparuk, bu firmanın özellikle domates işleme, salça üretimi ve narenciye işleme sektörlerinde dünyada çok büyük pazar paylarına sahip olduğunu söyledi. JBT’nin meyve - sebze paketleme ve işleme, parçalama, kesme, bebek maması, balık konservesi ve diğer konserve dolum makineleri, pastörizasyon, sterilizasyon, evaporasyon, aseptik dolum gibi gıda sektörünün önemli işlemlerini yerine getirecek makine-ekipman ürettiğini belirten Asparuk sözlerinni şöyle sürdürdü: “Aseptik dolumda özellikle parçacıklı meyve suları, reçellerin sterilizasyonu ve dolum büyük bir başarıyla gerçekleştirilebilmektedir. Gıda sektörünün son zamanlarda dikkatle izlediği konuların başında termal olmayan yöntemlerle pastörizasyon ve sterilizasyon prosesleri gelmektedir. Geçtiğimiz yıllarda ‘ohmic pastörizasyon-sterilizasyon’ konusunda birçok araştırma yapılmış ve ürünleri ticarileştirilmiştir. JBT firmasının İtalya’nın Parma kentindeki fabrikasında gıda proseslerinde firmaların gerçekleştirmek isteyebileceği birçok deney için çok yönlü ve sayıda pilot tesisler vardır ve bu olanaklardan müşterilerimiz yararlanabilmektedir.”