Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Baykon BL Teraziler ile ıslak ve hijyenik ortamlarda tartım kolaylığı

Endüstriyel tartım sistemlerinde yüksek kalitede ürünleriyle öne çıkan Baykon’un portföyünde yer alan BL Kaldırma Mekanizmalı Teraziler; gıda, ilaç, kimya ve kozmetik endüstrisinde ıslak ve hijyenik ortamlarda tartım imkanı sağlıyor.
 




Baykon BL1987 yılında kurulan Baykon Endüstriyel Tartım Sistemleri, sahip olduğu tartım sektörü ile ilgili uluslararası sertifikasyonları, konusunda eğitimli personeli ve geniş ürün portföyünün desteklediği profesyonel çözümleri ile sektörünün lider kuruluşlarından biri konumunda. Gıda sanayinin önde gelen şirketlerine çözümler sunan firmanın ürünleri arasında; yük hücreleri, tartım modülleri, tartım enstrümanları, hassas laboratuvar terazileri, nem tayin cihazları, endüstriyel teraziler, parça sayma terazileri, yer kantarları, U tipi alçak platformlar, palet kantarları, transpalet kantarları, monoray kantarları, özel varil kantarları, vinç kantarları, aks kantarları, taşıt kantarları, demiryolu kantarları ve etalon kütleler bulunuyor. Firma ayrıca tank/reaktör tartımı, konveyör tartımı, teneke/varil dolumu, dozajlama sistemleri, formül hazırlama, otomatik karışım, veri toplama ve etiketleme, PLC/DSC entegrasyonu, istatistiksel kalite kontrol, istatistiksel proses kontrol, parça sayma sistemleri, dinamik tartım uygulamaları, Checkweigher çözümleri, kuvvet/moment ölçümü, boyut ve hacim ölçümü, özel tartım sistemlerinde yüksek kaliteli çözümler sunuyor.
 
Baykon’un ürün gamında yer alan BL Kaldırma Mekanizmalı Terazi, terazi çukurlu kullanıma uygun olmayan sahalar için tasarlanmıș bir kantar platformu. Alçak platform yüksekliği zemin üstü kullanım için kolay ve ergonomik kullanım sağlayan ürün, komple paslanmaz çelik yapıda olup, IP68 koruma sınıfında yük hücrelerine sahiptir. BL terazi; gıda, ilaç, kimya ve kozmetik endüstrilerinde ıslak, hijyenik ve korrozif sahalarda kullanılabiliyor. GMP ve HACCP üretim standartları ile uyumludur. Hijyen ve bulașma riski sebebiyle sık temizlenen sahalarda özel olarak tasarlanmıș ve hidrolik kaldırma piston ile desteklenmiș kaldırma düzeni, kolay ve hassas temizlik imkanı sağlıyor. BL teraziler OIML standartları ile uyumludur, Avrupa 2014/31/EU Otomatik Olmayan Tartı Aletleri Yönetmeliği’ne göre 2 x 3000e onaylı olarak üretiliyor. 
 
BL Kaldırma Mekanizmalı Terazilerde öne çıkan özellikler şunlar.
 
Saglam güvenilir yapı
• Hidrolik pistonlu kaldırma mekanizması.
• Komple paslanmaz çelik, IP68 koruma sınıfı yük hücreleri.
• GMP & HACCP ile uyumlu.
• Alçak platform yapısı ile ergonomik kullanım.
 
Işlevsellik
• Basit tartım, formülasyon, dolum, manuel ağırlık kontrolü, dinamik tartım gibi farklı seviyedeki tartım. uygulamalarına göre seçilen çeșitli Baykon gösterge ve terminallerine bağlanabilir.
• Ticari kullanımlar için onaylı.
• Opsiyonel SS 316 konstrü.
Sistem Entegrasyonu
• Uygun BAYKON terminali ile ERP yada PLC Scada sistemine kolay bilgi aktarımı ve entegrasyon.
• Proses çıkıșları (Dijital I/O, RS485, Ethernet, Analog Çıkıș, Modbus, Profibus, Profinet, CANopen gibi).
 
Hangi uygulamalarda kullanılabiliyor?
• İlaç, gıda, kimya ve kozmetik endüstrisinde ıslak ve hijyenik ortamlarda tartım imkanı.
• Çukursuz kantar kullanımı zorunlu olan sahalar için.
• Hijyen ve bulașma riski olan, sık temizlenen sahalar için kolay ve hızlı temizleme imkanı