Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Güloğlu Plastik gücünü kaliteden alıyor

Süt ve süt ürünlerinde 10 farklı kategoride plastik kasa üreten Güloğlu Plastik, AR-GE çalışmalarını ve yatırımlarını artırıyor. Ürünlerinin hafif, ergonomik ve kolay istiflenebilir olma özellikleriyle taşıma ve depolama sırasında kullanıcılara büyük kolaylıklar sağladığını belirten firmanın Genel Müdürü Gülçin Güloğlu, “Plastik kasalarımızın hem sağlık açısından uygunluğunu hem de verimliliğini yükseltmeyi hedef alan bir kalite anlayışımız var” diyor.
 




Gülçin GüloğluPlastik ambalaj sektörünün köklü firmalarından Güloğlu Plastik’i kısaca tarihçesini anlatarak günümüzde sektördeki yerini ve faaliyetlerini paylaşabilir misiniz?
Güloğlu Plastik, Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kuruldu. 1989 yılında Pan-Pen markasıyla Türkiye’deki ilk plastik hazır banyo & WC panjur pencere sistemlerini geliştirerek sektörde büyük sükse yarattı. 2005 yılında Pan-Pen Güloğlu Plastik San. ve Tic. Ltd. Sirketi’ni kurarak sanayinin değişen ve gelişen teknik ihtiyaçları doğrultusunda tüm sektörlere satış öncesi ve sonrası teknik hizmet veren AR-GE konusunda deneyimli ekibi ile Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarelik fabrikasında ambalaj sektörüne girerek plastik kasa üretimine başladı. Dünya üzerindeki son teknolojik gelişmeleri takip ederek sürekli devinim içerisinde olduk ve kısa sürede pek çok ödül aldık. 
 
Harvard Üniversitesi kuruluşu olan Allworld Network tarafından hazırlanarak açıklanan, Arabia 500 + Turkey raporunda;  Arap ülkeleri, Pakistan ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri arasında  Pan-Pen Güloğlu Plastik de yerini almıştır. En hızlı büyüyen ilk 500 firmanın seçildiği listede, Türk ambalaj sektörünün önemli firmaları arasında yer alan Pan-Pen Güloğlu Plastik, genel değerlendirmede 6’ncı sırayı elde ederek büyük bir başarıya imza atmıştır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliği ile 2 yılda bir açıklanan “En Hızlı Büyüyen 100 Şirket” içerisinde Güloğlu Plastik de yer aldı. Firmamız her geçen gün yatırımlarını ve AR-GE çalışmalarına verdiği önemi artırarak büyümeye devam etmektedir.
 
Kalite her şeyimiz
Üretim tesislerinizden söz ederek, üretimde uyguladığınız kalite politikanızı aktarabilir misiniz?
İzmir Buca’da ve Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde olmak üzere iki fabrikada üretimlerimize devam ediyoruz. Daha hızlı ve kaliteli bir hizmet vermek için her geçen gün makine, ekipman ve çalışan sayımızı artırıyoruz. Kaliteli hizmet vermek şirket politikamızın önemli bir adımı. Üretim aşamasında ise ürünler ağırlık, dayanıklılık, renk ve gıdaya uygunluk gibi kalite kontrol aşamalarından geçerek müşterilere ulaşıyor. Ürünün hem sağlık açısından uygunluğunu hem de verimliliğini yükseltmeyi hedef alan bir kalite anlayışımız var.
 
Başta süt ve süt ürünlerinde olmak üzere gıda sektörüne yönelik üretimini yaptığınız ürünleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz? 
Süt grubunda yaklaşık 10 adet ürün grubumuzla, diğer ürün kategorilerinde de oldukça geniş ürün yelpazemizle gıda sektörüne hizmet veriyoruz. Ürünlerimiz hafif, ergonomik ve kolay istiflenebilir olma özellikleriyle taşıma ve depolama sırasında kullanıcıya kolaylıklar sağlamaktadır.
 
Firmalara butik çözümler
Bu yıl içinde süt sektörüne yönelik hangi yenilikleri sunmaya başladınız/sunmayı hedefliyorsunuz? Bu bağlamda AR-GE sürecinizin nasıl işlediğinden söz edebilir misiniz?
Süt sektörü yoğunlukla kurumsal firmalarla çalıştığımız ve çalışmayı çok sevdiğimiz bir sektör. Bu sektörde her geçen gün yeni ürün gruplarımızı üretime alıyoruz. Ayrıca firmalara özel, onların AR-GE ekipleri ile birlikte çalışıp özel çözümler de sunuyoruz. Bizim her zaman önceliğimiz müşteri memnuniyetidir. Güloğlu Plastik olarak bunu da bugüne kadar başarı ile sağladığımızı düşünüyorum.
 
Plastik ambalajlar ürün israfını engelliyor  
Plastik ambalajların başta sütlü ürünler olmak üzere gıdalara sağladığı avantajları nelerdir?
 
·Plastik ambalajların en önemli özelliği sürdürülebilir bir çevreye katkı sağlamalarıdır. Plastik ambalajlar geri dönüştürülebilir oldukları için doğada kaybolup gitmeleri ya da atıl ürün olarak kalmaları söz konusu olmayıp geri dönüşüm sonrası gıda dışı başka alanlarda da kullanılarak yaşam döngülerine devam edebilirler. 
 
· Plastik ambalajlar, ikamelerine göre uzun süre kimyasal yapısında bir değişim olmadan kalabildiği için gıdaya herhangi bir zarar vermeden muhafaza edilebilirler.
 
· Bu özelliklerinden dolayı plastik ambalajlar ülke ekonomisine de katkı sağlarlar. Süt ve süt ürünlerinin hijyenik, gıdaya uygun ve geri dönüştürülebilir bir ambalajda saklanması sayesinde ürün israfının önüne geçilerek yeniden üretim maliyetleri düşer.
 
· Plastik ambalajlar hafif ve dayanıklı oldukları için taşıma maliyetlerini de düşüren bir özelliğe sahiptirler. Daha az alanda daha fazla ürün taşınarak, taşıma esnasında ortaya çıkacak karbon emisyon oranını düşürerek çevreye bir katkı daha sağlarlar.
 
Kalıp yatırımlarımızı hızlandırıyoruz
Firma olarak son 5 yılda ciddi yatırımlar yaparak, çok hızlı bir büyüme ivmesi yakaladıklarını açıklayan Güloğlu Plastik Genel Müdürü Gülçin Güloğlu, “2012 yılında Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi ödülünü alarak bu başarımızı perçinledik. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimizden gelen yoğun talep üzerine, kalıp yatırımlarımızı artırmaya yönelik planlarımız gündemde” diye konuştu.