Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
KHS’den hassas içeceklerin hijyenik doldurulması için modüler ve döner tablalı konsept

Hijyenik doldurma için yeni bir KHS modüler sistemi hassas içecek üreticilerine tam da ihtiyaç duydukları güvenliği sunuyor. Söz konusu hijyen ihtiyacınıza uyarlanmış olarak, pratikte kendini kanıtlayan, güvenilir ve ekonomik çözümler yapılandırılabiliyor.
 




KhsGıda ürünlerinin ve içeceklerin dayanıklı hale getirildiği klasik yönteme karşın aseptik doldurma yöntemi, ürünlerin ne lezzetini ne de içlerindeki vitaminleri olumsuz etkilemeyen, koruyucu bir alternatifi oluşturuyor. 25 yılın üzerinde bir deneyime sahip olan KHS, teknolojinin kurucularından biri olarak süt, sütlü içecekler ve meyve suları gibi hassas içeceklerin doldurulması konusunda gerçek bir uzman kuruluşlardan biri konumunda bulunuyor. Dortmund'lu sistem sunucunun yetkinliği sadece doldurma sistemlerinin geliştirilmesinin çok ötesine geçiyor. Çünkü KHS tamamen özel uyarlanmış çözümlerle müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını odak noktasına alıyor. 
 
Saatte 24 ila 54 bin şişelik performans
KHS şimdi de yön gösterici inovasyonu sunuyor: Bu, kendine ait makine yapısı uyarlamalarını standartlaştırılmış modüller şeklinde öngörüyor. Doldurucu gelecekte içecek dolduran bir müşterinin hangi hijyenik beklentilerinin karşılanması gerektiğine bağlı olarak yapılandırılıyor ve tam olarak müşterinin ihtiyacına uygun hale getiriliyor. Üreticinin performansla ilgili düşüncelerine uyarlanmış olarak yeni KHS konsepti ile saatte 24 bin ila 54 bin şişe performans aralığında karşılanabiliyor. Şişe büyüklüğü göz önüne alındığında da sistem tasarım için bir alan sunarken, kap hacimleri/çıkış performansı kombinasyonu seçimlik olarak 500 ml, 1 litre veya 1,5 litre olarak tasarlanabiliyor.
 
Uzun deneyimlerine dayanarak KHS kararını, aseptik üfleme makinesine oranla işletimi çok daha kolay olan ön kalıp, şişe ve kapak sterilizasyon yolu lehinde verdi. KHS Grubu Aseptik Dolum Teknolojisi Başkanı Thomas Niehr bu gelişmeyi, “Hızlı dönmekte olan bir üfleme makinesini sürekli olarak steril tutmak, kayda değer bir avantajı olmaması bir yana, çok kompleks bir konudur” diye açıklıyor. Bir biçim değişikliğinde, steril üfleme makinesinin tekrar kirlenmesini önlemek için önemli çaba gösterilmesi gerektiğini belirten Niehr, “Bu kullanıcıdan ve makinenin çevresinden çok şey bekler ve büyük risk içeren hatalara neden olur” diyor.
 
Innosept Asbofill ASR 2Step
Rotatif makinelerde gelecekte kendini kanıtlamış Innosept Asbofill ASR'de şişe sterilizasyonuna alternatif olarak yeni Innosept Asbofill ASR 2Step olacak. Klasik versiyondan farkı yeni, yerden tasarruf ettiren H2O2 sistemlerinin germe üfleme makinesi ile doldurucu arasına entegrasyonudur. Şişe sterilizasyonunun bu aza indirgenmiş biçimi ön kalıbın germe üfleme makinesinin girişinde sterilize edilmesini sağlıyor. Innosept Asbofill ASR 2Step'te bu nedenle sterilizasyon dönme dolabı gereksizleşir ve kuru modülü önemli ölçüde küçültülebilir. Her ikisi çok daha kompak ve anlaşılması ve kullanılması kolay sistemin oluşmasını sağlıyor.
 
2Step sterilizasyonu, kolay üstesinden gelme, kalıp parçalarının ve kalıpların steril bir üfleme makinesinden daha hızlı değiştirilebilmesi gibi avantajları sunuyor. Germe üfleme makinesinde değiştirme işlemi normal ortam koşullarında gerçekleşiyor. Mikrobiyolojik risk bu yolla etkilenmez. Thomas Niehr, bu bağlamda 2Step sterilizasyonun bir diğer önemli yararına dikkat çekiyor: “Ön kalıp sterilizasyonu şişe malzemesinin germe üfleme makinesinden önce steril hale getirilmesini sağlar. Deneyimlere göre germe üfleme makinesinde çok az mikro organizma yeniden şişeyle temas ederler. Bu şekilde 'bitmiş' şişenin sterilizasyonunu önemli ölçüde 'düşürdük' ve böylece makinenin durma yüzeyini önemli ölçüde küçülttük." 
 
Güvenilir, yeniden kirlenmenin oluşmadığı doldurmada en önemli nokta, aseptik ya da hijyenik alan ile bu alanın üzerindeki dış etkenlerin mümkün olduğunca küçük tutulmasıdır. Bu nedenle KHS'nin standart germe üfleme makineli tüm modüler doldurucular bloke edilebilir: üflenmesi bitmiş şişelerin doldurucuya hijyenik olarak aktarılması için bu amaçla geliştirilmiş olan blok modül yer ihtiyacını azaltır, daha düşük yatırımlar gereksinir, montaj uğraşları azalır ve müşterinin altyapısına oldukça az müdahaleyi gerektirir. 
 
Tüm hijyenik güvenliğin yanı sıra, hassas içeceklerin doldurucuları için modüler yapı taşının inovasyonu Niehl'in ifade ettiği gibi her şeyden önce üç önemli avantajı sağlıyor: "Öncelikle müşterimiz makinesini modülleştirme vasıtası ile tam olarak kendi ihtiyaçları doğrultusunda oluşturabilir. Gereksiz büyüklükte ve kapasiteleri tam olarak kullanılmayan sistemler yaygın olarak uzun durma sürelerine neden olmaktadır ve bu da kirlenme riskini artırmaktadır. İkinci olarak modülleştirmeyi, tüm temel parçaların ve modül parçalarının prensip olarak KHS tarafından üretilebilmesini ve stoklarda bulunmasını sağlayan bir standartlaştırma izlemektedir. Böylece müşteri daha kısa teslimat sürelerinin avantajından yararlanmaktadır. Ve üçüncü olarak da yapı taşları vasıtası ile maliyet avantajları da oluşmaktadır.”
 
KHS Grubu hakkında
KHS (www.khs.com), meşrubat, yiyecek ve nonfood (yiyecek dışı) sanayii için doldurma ve ambalajlama sistemlerinin lider üreticilerindendir. KHS Grubu'nun şirketlerine KHS GmbH, KHS Corpoplast GmbH, NMP Systems GmbH ve çok sayıda yurt dışındaki bağlı şirketler dahildir. Merkezi Dortmund'da olan KHS GmbH Dortmund, Bad Kreuznach, Kleve ve Worms şehirlerindeki fabrikaları ile yüksek performans aralığı için doldurma ve ambalajlama sistemleri üretiyor. KHS Corpoplast GmbH Hamburg lokasyonunda KHS Grubu dahilinde PET yetkinliğinin ifadesidir. Burada inovatif PET ambalaj ve kaplama çözümleri geliştirmektedir. KHS GmbH'nin 0 sahibi olduğu ve merkezi Kleve olan NMP Systems GmbH PET şişeleri için yeni kaynak koruyucu ambalaj çözümleri geliştirmekte ve pazarlamaktadır. 2016 yılında KHS Salzgitter konsolidasyon çevresi temelinde 4.995 çalışanı ile yaklaşık 1,18 milyar Euro ciro gerçekleştirdi. KHS Grubu'nun şirketleri MDAX'e akredite Salzgitter AG'nin 0 bağlı şirketleridir.