Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Mondelēz International Türkiye’den görme engelliler için barkod erişim desteği

Mondelēz International Türkiye, Microsoft’un yapay zekâ ve bulut teknolojilerini kullanarak görme engellilerin gündelik hayatını kolaylaştıran Seeing AI uygulamasının Türkçe sürümüne tüm ürünlerine entegre etti. Barkod katkısı sayesinde görme engelliler; aralarında Mondelez International Türkiye’nin markalarının da bulunduğu ürünlere kolayca ulaşabilecek.
 




Mondelez seekingaMondelez International Türkiye, yapay zekâ üzerinden görsel tanıma ve betimleme teknolojileri kullanılarak görme engelliler için hayat kolaylaştıran ve Türkçe sürümü Microsoft Türkiye Erişilebilirlik Ekibi tarafından geliştirilen Seeing Al uygulamasına tüm ürünleriyle barkod desteği sağlayan markalar arasında yer aldı.
 
Bünyesinde bulunan sakız, şeker, çikolata ve bisküvi kategorilerindeki tüm ürünlerinin barkodlarını paylaşan Mondelez International Türkiye, görme engellilerin çok geniş yelpazede alışveriş yapmasını sağlayacak bir ürün platformunun oluşmasına destek oldu. Barkod desteği sayesinde görme engelliler, aralarında Mondelez International Türkiye’nin de yer aldığı ürünlerin ad / renk / aroma / gramaj ve alerjen bilgisi gibi tüm bilgilere kolayca erişebilecek. Uygulamaya entegre edilen barkodlarla birlikte görme engellilerin kimseden destek almadan ürünleri tanımalarına imkân sağlanıyor.
 
Mondelez International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz, “Değerlerimiz arasında yer alan ‘En doğru olanı yaparız’ mottosuyla, Microsoft’un Türkçe sürümünü erişime açarak Türkiye’deki görme engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak Seeing Al uygulamasına Mondelez International Türkiye olarak destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu uygulama sayesinde görme engellilerin her türlü alışverişlerinde ürünlerin barkodlarını akıllı telefonlarına okutarak ürünün ne olduğu, gramajı, rengi ve hatta alerjen bilgisi gibi en temel bilgileri çevrelerindeki insanların yardımlarına ihtiyaçları kalmadan öğrenebilecek olmaları büyük bir fayda sağlayacak. Bünyemizdeki tüm ürünlerimizde uygulamanın içinde yer almaktan ve görme engellilerin temel ihtiyaçlara erişebilirliliğin artırılmasına destek olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.