Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Yemeksepeti Banabi’den 2020’nin online market alışveriş trendleri

Yemeksepeti Banabi, 2020 yılında 24 ilden verilen market siparişlerini inceledi ve kullanıcıların alışveriş alışkanlıkları ile ilgili birçok ilginç detayı ortaya koydu.
 




Yemeksepeti Banabi2020 yılı boyunca yaklaşık 2 milyon tekil kullanıcısına sipariş ulaştıran Yemeksepeti Banabi, Türkiye’nin online market alışveriş alışkanlıklarına ışık tutan araştırmasını yayınladı. Yemeksepeti Banabi, 2020 yılında kullanıcılarına ulaştırdığı 100 milyonu aşkın ürün üzerinden, kullanıcıların yıl boyunca öne çıkan tercihlerini açıkladı. 
 
2020’den öne çıkanlar: 
· 2019 yılında Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Trabzon olmak üzere 8 şehirde hizmet veren Yemeksepeti Banabi; 2020’de Adana, Aydın, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, Edirne, Isparta, Kayseri, Konya, Kütahya, Mersin, Muğla, Sakarya, Samsun ve Tekirdağ’ın katılmasıyla 24 ilde hizmet vermeye başladı.
· Yemeksepeti Banabi sipariş oranları 2019 yılına kıyasla 6,5 kat büyüdü.
· Yemeksepeti Banabi’nin kullanıcı sayısı 2 milyona ulaşarak, Kosova, Estonya ve İzlanda gibi birçok ülkenin nüfusunu aştı.
· Yemeksepeti Banabi kullanıcıları yıl boyunca 3 bin 970 adet farklı ürün siparişi verdi.
· 2020 yılında kullanıcılar Yemeksepeti Banabi’den en çok su, kola ve baget ekmek siparişi verdi. 
· Yemeksepeti Banabi’den sipariş edilen en ilginç ürünler ise torf, japon yapıştırıcı ve lastik tamir spreyi oldu. 
· En büyük ürün siparişi rekorunu İstanbul’dan bir kullanıcı tek seferde 310 adet ürünle kırarken; farklı bir kullanıcı tek seferde aynı dondurmadan 50 tane sipariş ederek tatlı bir rekora imza attı.
· Bir siparişteki en yüksek sepet tutarı 2.305 TL oldu.
· Yemeksepeti Banabi’nin en yoğun olduğu gün Pazar, en yoğun olduğu saat 19.00-20.00 arası oldu.
· Tüm şehirler içerisinde sipariş oranını en çok artıran il Kocaeli oldu. Kocaeli’yi ise sırasıyla Trabzon ve Ankara takip etti. 
· Yıl boyunca en çok sipariş edilen ürünlerden olan baget ekmekler uç uca eklenseydi, dünyanın en büyük binası Burj Khalifa’nın 900 katı olurdu.
· Bir önceki yıla göre siparişini en çok artıran ürün ise damacana su oldu. Yıl boyunca Yemeksepeti Banabi’den 16 tane olimpik havuzu dolduracak kadar su siparişi verildi.
· Dondurma da bu sene siparişlerini en çok artıran ürünlerden biri oldu. Yemeksepeti Banabi kullanıcılarının bir yıl boyunca yedikleri dondurmaları üst üste koysaydık, yüksekliği dünyanın en yüksek dağı olan Everest’in yüksekliğinin 82 katı olurdu. 
· Yemeksepeti Banabi’nin yıl boyunca yaptığı indirim kampanyaları sayesinde kullanıcılar 83 milyon TL tasarruf etti. 
· Yemeksepeti Banabi’nin “60 TL üzeri her siparişe bir kitap hediye” kampanyası kapsamında, kullanıcılara 500 bin kitap dağıtıldı. Dağıtılan kitaplar yan yana dizilseydi İstanbul’dan Yalova’ya kadar uzanan bir yol olurdu.
· Yemeksepeti Banabi kuryeleri yıl boyunca 30 milyon km yol gittiler. Gidilen bu yol ile ekvatorun çevresini 750 kez dolaşmak mümkün olurdu. 
· Yemeksepeti Banabi’den sipariş edilen meyve ve sebzelerin toplam ağırlığı dünyanın en ağır hayvanı mavi balinanın 20 katına denk geliyor.