Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Eker Süt Ürünleri’nden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü manifestosu 

Birleşmiş Milletlerin küresel bir inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) imza atan Eker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir manifesto yayınlayarak; toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadınların çalışma hayatında daha fazla yer bulması gerekliliğine vurgu yaptı.
 




Nevra EkerSüt ürünleri sektörünün en beğenilen markalarından biri olan Eker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine odaklanan bir manifesto paylaştı. Manifestoda Eker’in, 2016 yılından bu yana Birleşmiş Milletlerin küresel bir inisiyatifi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs) destek verdiği ve toplumsal cinsiyete duyarlı bir şirket olma vizyonu doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi. Manifestoda, WEPs platformunun kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer almasını hedeflediği vurgulanırken, Eker’in amacının da WEPs ilkelerinin iş dünyasında yaygınlaşmasına katkı sağlamak olduğu ifade edildi. 
 
Nevra Eker: “Çalışanlarımıza cinsiyet eşitliği konusunda eğitim ve kurumsal destek sağlıyoruz”
Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker yaptığı açıklamada; “Eker olarak, kadın ve erkek tüm insan kaynağı yeteneklerinden faydalanarak sektörümüzde en beğenilen şirketler arasına adımızı yazdırdık. Çalışanlarımıza cinsiyet eşitliği konusunda eğitim ve kurumsal destek sağlayarak; eşitlikçi, adil, sağlıklı, güvenli, şiddetin hiçbir türüne hoşgörü göstermeyen, dayanışmacı bir anlayışın şirketimizde kök salması için çaba gösteriyoruz” dedi. 
 
Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasıyla, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan güçlenmesinin ivme kazanacağına inandığını ifade eden Nevra Eker, "Şirketimizin farklı bölüm ve kademelerinde çalışarak Eker'in başarısına katkı sağlayan değerli çalışan kadınlarımızın ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.