Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Komili anıt zeytin ağaçlarına sahip çıkıyor

Türkiye’nin 143 yıllık zeytinyağı markası Komili, kültürel miras fuarı Heritage İstanbul’da Anadolu topraklarının doğa ve kültür mirası anıt zeytin ağaçlarını koruma projesi “Gözümüz Gibi Bakıyoruz” ile yer aldı. Bu yıl 23-25 Haziran tarihleri arasında 5.’si gerçekleştirilen Heritage İstanbul’un etkinlik sponsorları arasında yer alan Komili, fuara “Anıt Zeytin Ağaçlarının Binlerce Yıllık Kökleri” paneli ve “Mucizevi Gıda Zeytinyağı” sohbeti ile katıldı.
 
 




Komili panelistlerKomili’nin geçmişi geleceğe bağlayan anıt zeytin ağaçlarını koruma hedefiyle 2018 yılından beri devam eden sosyal sorumluluk projesi “Gözümüz Gibi Bakıyoruz’dan yola çıkarak hazırlanan “Anıt Zeytin Ağaçlarının Binlerce Yıllık Kökleri” paneli; Bunge Gıda Türkiye Genel Müdürü Turgut Yeğenağa’nın moderatörlüğünde Prof. Dr. Abdullah Soykan, Doç. Dr. Çetin Şenkul ve Komili Ayvalık Operasyon & Zeytinyağı Tadım Müdürü Mehmet Cavlı’nın katılımı ile gerçekleştirildi. 
 
Bunge Gıda Türkiye Kıdemli Pazarlama Müdürü Pınar Nokay’ın moderatörlüğünü yaptığı, Beslenme & Diyet Uzmanı Dilara Koçak ile Şef & Yemek Yazarı Ömür Akkor’un paylaştığı bilgiler eşliğinde, fuar ziyaretçilerinin yoğun ilgisi ile keyifli bir sohbete dönüşen Heritage Talks’ta dayanıklılığın, sağlığın, uzun yaşamın simgesi zeytin ağaçlarından elde edilen mucizevi gıda zeytinyağının insan sağlığına olan katkıları ve beslenmedeki faydaları konuşuldu.
 
Türkiye’de zeytinyağı dendiğinde ilk akla gelen markalardan biri olan Komili ile Türkiye'de kültürel miras bilincinin artması ve korunması gibi çok önemli konuları sosyal misyon edinmiş Heritage İstanbul’un sponsorları arasında yer almaktan ve fuara katılmış olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Bunge Gıda Türkiye Genel Müdürü Turgut Yeğenağa açıklamasında; “Bu yıl doğal miras bölümü açarak Komili’yi de etkinliğe dahil eden alanının en iyisi Heritage İstanbul’a ‘Gözümüz Gibi Bakıyoruz’ projemiz ile katıldığımız için heyecanlıyız. Komili’ye hayat veren, zeytin ağacına sonsuz saygı ve sevgiyle yaklaşıyoruz, ölmez ağacın bu toprakların doğa ve kültür mirası olduğuna inanıyoruz.  Kadim zeytin ağaçlarımızı korumak için 2018 yılında başlattığımız Gözümüz Gibi Bakıyoruz sosyal sorumluluk projemiz ile anıt zeytin ağaçlarımıza sahip çıkarak geçmişi geleceğe taşıyor, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz. Projemizle ekolojik anlamda önem taşıyan, tarihe tanıklık etmiş anıt zeytin ağaçlarının tespit edilmesini sağlıyor, kayıt ve koruma altına alınmasında öncü oluyoruz. Neslimizin daha iyi bir yaşam sürdürmesi için her biri ayrı ayrı değerli olan anıtsal nitelik taşıyan zeytin ağaçlarımızı gelecek kuşaklara aktarılmasında katkımız olduğu için gururluyuz. Fuar kapsamında gerçekleştirdiğimiz panelimiz ve sohbetimiz ile konuya ilgisi olan kişilerle buluşmamızın farkındalığın artması açısından da çok önemli ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz” dedi.