Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
En çok dondurmayı İstanbul ve Muğla tüketiyor

Kahve Dünyası, misafirlerinin seçimlerinden yola çıkarak Türkiye’nin dondurma tercihlerini inceledi. Araştırmanın sonuçlarına göre en çok tercih edilen dondurma çeşitlerinde Bitter Çikolatalı, Kaymaklı ve Çilekli Dondurma ilk üçte yer alıyor. En çok dondurmayı İstanbul ve Muğla tüketirken, dondurma en çok pazar günü yeniyor. 
 




DondurmaYazın en özel ve neşeli lezzetlerinden biri şüphesiz ki dondurma. Sıcaktan bunaldığınızda bir külah dondurmanın yerini hiçbir şey tutmuyor, yazın tadı dondurmayla çıkıyor. Kahve Dünyası, 18 Temmuz Dünya Dondurma Günü vesilesiyle misafirlerinin seçimlerinden yola çıkarak hazırladığı Türkiye’nin dondurma tercihleri araştırmasını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre en sevilen dondurma çeşitlerinin başında Bitter Çikolatalı, Kaymaklı ve Çilekli dondurma geliyor. Bir seferde en çok iki top tüketilirken, en çok Bitter Çikolatalı ve Vişneli dondurma ile Sütlü Çikolatalı ve Kaymaklı dondurma bir arada tercih ediliyor. Konu kiloluk dondurmaya gelince tercihler karışık dondurmadan yana oluyor. Dondurmanın yanında ek lezzet olarak çilek, çikolatalı krispy’ler ve su tüketiliyor.
 
En çok dondurmayı tatilde yiyoruz
Araştırmaya göre İstanbul ve Muğla Türkiye’nin en çok dondurma tüketen illeri … Marmara ve Doğu Anadolu bölgeleri Kaymaklı, İç Anadolu Bölgesi Sütlü Çikolatalı, Ege ise Bitter Çikolatalı Dondurma seviyor. En çok dondurma tüketilen ay ağustos, gün pazar, saat ise 14.00-16.00 arası... Cuma, cumartesi de yine en çok dondurma tüketilen günlerden… Yani en çok tatil günlerinde dondurma tüketmeyi seviyor, tatilin tadını dondurmayla katlıyoruz.
 
Kahve Dünyası Göcek, Marmaris ve Bodrum’da tekne tatili yapan veya yaz aylarını teknesinde geçirenlere servis hizmeti verdiği Kahve Dünyası Algötür Tekne’de de yine en çok Pazar günü dondurma siparişi veriliyor. En fazla tercih edilen dondurma çeşidi ise Bitter Çikolatalı… 
 
Dondurmanın koruyucu ve boya içermemesi önemli
Yapılan araştırmalar dondurma sevenlerin dondurmanın koruyucu ve boya içermemesi konusunda hassas davrandıklarını, özellikle çocuklu ailelerin dondurmanın içeriğine bakarak tercih de bulunduklarını gösteriyor. Endüstriyel üretimden uzak üretilen dondurmalar daha çok tercih ediliyor. Ek olarak yaz mevsiminde kiloluk dondurmalar da tercih ediliyor. Dondurmanın erimesini engelleyen özel paketleme yöntemi sayesinde kiloluk olarak da satın alınabilen dondurma, evde en çok tüketilen yaz tatlısı olarak öne çıkıyor. Özel olarak paketlenen ve dondurmanın bir buçuk saate kadar erimemesini sağlayan kutular evde olan tüketimi de artırıyor.