Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
GCA’nın da desteklediği ‘Geleceğin Fırını Projesi’nde ikinci aşamaya geçildi

Geleceğin Fırını Projesi için 23 Haziran 2021 tarihinde AB İnovasyon Fonu'na ikinci ve son başvuru gerçekleştirildi. Geleceğin Fırını Projesi, yenilikçi ve düşük karbonlu teknolojilerin arzı için dünyanın en büyük finansman programlarından biri olan AB İnovasyon Fonu'nun ikinci aşamasına geçmek üzere Mayıs ayında 311 proje arasından seçilmişti.
 




Abdullah GayretSürecin bir sonraki adımı olarak, Avrupa cam ambalaj pazarının %90'dan fazlasını temsil eden Avrupa Cam Ambalaj Üreticileri Federasyonu (FEVE), GCA’nın da içinde bulunduğu proje sponsoru olan 19 cam ambalaj üreticisi adına, 23 Haziran 2021’de ayrıntılı ikinci aşama başvurusunu AB İnovasyon Fonu’na  sundu. Son kararın Kasım ayı sonunda açıklanması bekleniyor.
 
FEVE Başkanı Vitaliano Torno yaptığı açıklamada; ‘İnovasyon Fonu başvurusunda 2. aşamaya geçerken; bu projenin, cam ambalajın sürdürülebilir öncü rolünü daha da ileri götüreceğinden eminiz.  Bu süreçte kamu kurumlarından ve üye cam ambalaj üreticilerinden aldığımız destek için müteşekkiriz. Sektör genelindeki mükemmel iş birliği ve tüm şirketlerin geniş uzmanlığı, kesinlikle projeyi daha da ileriye taşıdı. Cam sonsuz kez kendisine geri dönüştürülebilir bir malzeme ve kaç defa geri dönüştürülürse dönüştürülsün kalitesinden ödün vermez. Cam ambalaj, içindeki yiyecek ve içeceklerin tadını korur ve güvenle saklar.’ diye ekledi.
 
GCA Genel Müdürümüz Dr. Abdullah Gayret ise; ‘GCA’nın da destekçisi olduğu; Avrupa Birliği Cam Ambalaj Üreticileri Derneği’nin (FEVE) öncülüğünde takip edilen Geleceğin Fırını Projesi’nde AB İnovasyon Fonu ikinci başvuru aşamasına geçilmesinden dolayı firmamız ve sektörümüzün geleceği adına heyecanlıyız. Biliyoruz ki bu projeyle sektörümüzde yenilenebilir enerjiye geçiş açısından yeni fırsatlar yaratılıyor olacak. Projenin başarılı şekilde hayata geçmesi ile birlikte fırın ergitme sürecinde CO2 emisyonlarının %60'a kadar düşürülmesi mümkün olacak.’ diye belirtti.