Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Şölen, Ar-Ge çalışmalarıyla kendi sektörünün patent şampiyonu oldu

Türkiye’nin atıştırmalık sektöründeki önde gelen şirketlerinden Şölen, Ar-Ge çalışmalarıyla önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Şölen, inovatif ve fark yaratan ürünleriyle Patent Effect tarafından hazırlanan Türkiye’nin Patent Raporu 2020 kapsamında açıklanan ‘Patent Şampiyonu Firmalar’ listesine 6’ıncı sıradan girerken; çikolata, şekerleme ve unlu mamuller kategorisinde ise patent şampiyonu oldu.
 




Elif Ã�obanTürkiye’nin lider şirketlerinden Şölen, Ar-Ge yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Uluslararası standartlardaki tesislerinde inovasyonu ve ileri teknolojiyi odağına alarak çalışmalarını sürdüren Şölen, global pazarda önemli başarılara ulaşmış üstün kaliteli ürünlerini dünyanın dört bir yanındaki tüketicileriyle buluştururken; yenilikçi bakış açısıyla ürettiği ürünleriyle fark yaratmaya devam ediyor.
 
Şölen, 2020 yılında gerçekleştirdiği 29 adet patent başvurusuyla, Patent Effect tarafından hazırlanan Türkiye’nin Patent Raporu 2020 kapsamında, Türkiye’den farklı sektörlerden en çok patent başvurusunda bulunan ilk 10 firmanın açıklandığı ‘Patent Şampiyonu Firmalar’ listesinde 6’ıncı sırada yer alma başarısını gösterirken, çikolata, şekerleme ve unlu mamuller kategorisinde ise patent şampiyonu oldu. Türkiye gıda sektöründe tek tüzel kişilikte ve 2 farklı lokasyonda Ar-Ge merkezine sahip ilk kuruluş ve kendi sektöründe Ar-Ge’ye en fazla kaynak ayıran firmalardan olan Şölen’in, biri belgeyle bağlanan 5 adet faydalı model başvurusu, 13 uluslararası patent başvurusu, 4 Avrupa patent başvurusu, 20 ulusal patent başvurusu bulunuyor.