Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Gemak’tan 7 kıtada 46 ülkeye ihracat

Başta gıda ve içecek sektörleri olmak üzere kimya ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin tesislerine a’dan z’ye anahtar teslim mühendislik projeleri ve çözümler sunan Gemak A.Ş., 7 kıtada toplam 46 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.
 




Gemak tankGemak A.Ş. 30 yılı aşkın tecrübesiyle başta süt ve süt ürünleri, içecek (meyve suyu, maden suyu), şekerleme (çikolata, kek, bisküvi, reçel, marmelat), gıda (yağ, yumurta, soslar, bebek maması, soya ve badem sütü) olmak üzere, ilaç ve kimya sektörleri için yüzlerce tesisi projelendirerek hayata geçirdi. Anahtar teslimi tesisler kuran, mühendislik, tasarım ve üretim hizmeti veren şirket; süt, içecek gibi sıvı gıdalar başta olmak üzere tüm hijyenik akışkanlar için tanklar, alım hatları, HTST ve UHT pastörizasyon ve standardizasyon sistemleri, CIP yıkama sistemleri, vakumlu pişiriciler (Cooker), sterilizatörler, deoderizatörler, yağ eritme tankları, vana tarlaları, ribbon blenderler üretirken; homojenizatörler, seperatörler, ısı değiştiriciler (eşanjör) ve pompa gibi ürünleri müşterilerine sunuyor. 
 
Yurt içinde ve yurt dışında servis hizmeti
Gemak A.Ş.’nin tasarım, AR-GE, mühendislik, paslanmaz çelik üretim, otomasyon, montaj, devreye alma ve satış sonrası hizmetler faaliyetleri ile özel proses hatlarının kurulması konusunda dünya çapında uzman bir firma olduğunu belirten Gemak Gıda Endüstri Makinaları A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Hande Öztürk, “Toplam tesis bazlı ve tek ünite tabanlı otomasyon ve kontrol sistemleri için özel çözümler sunuyoruz. Gemak AR-GE ve Teknoloji Merkezi’yle gıda, kimya ve ilaç sektörlerine yönelik özel proses hatları ve ürünler geliştiriyoruz. Üretimlerimizi Gemak, Promak, Flowell, Unicream, Gembrix, Promix, Proline markalarımız ile yapmaktayız. 2019 yılında faaliyete aldığımız Seri Üretim ve Montaj fabrikamızla kapasitemizi 2 katına çıkarmış bulunuyoruz. Güçlü servis ekibimizle yurt içi ve yurt dışında 7/24 hizmet veren firmamızın deposunda anında sevk edilebilecek 10 bin çeşitten fazla parçaya sahip geniş yedek parça stoğu bulunmaktadır. Ankara ASO 2. OSB içerisinde yer alan 2 adet fabrikamızla (Gemak A.Ş. Üretim Fabrikası ve Gemak A.Ş. Montaj Fabrikası) 46 ülkeye ihracat yapıyor ve ülkemizin bayrağını 7 kıtada gururla dalgalandırıyoruz” dedi.
 
Tecrübe , uzmanlık ve üretim kalitesini Türkiye ve dünyanın dört bir yanına ulaştırdıklari projelerle kanıtladıklarına dikkat çeken Öztürk, “Üretimimizin yüzde 60’ını ihraç ediyoruz. %40’lık kısmını ise iç pazara ulaştırıyoruz. İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde ofislerimiz mevcut. Türkiye geneli, Avrupa, Orta Doğu, Balkanlar ve Afrika ülkelerine hizmet veriyoruz. Yeni pazarımız ABD’dir ve burada da güzel iş birlikleri kurmaya başladık. Tamamen yerli sermayeyle kurulmuş bir şirket olarak dünyanın her noktasına teknolojimizi ulaştırmak istiyoruz. Tecrübeli ve uzman ekiplerimizle birlikte ‘Yeni Nesil Fabrikalar’ mottomuzu dünyaya duyurmak için var gücümüzle çalışıyoruz.” Diye konuştu.
 
Hande Ã�ztürk“AR-GE’ye önemli bir bütçe ayırıyoruz” 
2020 yılında AR-GE çalışmalarına cirolarının yaklaşık %35’lik kısmını ayırdıklarını kaydeden Hande Öztürk, aynı kaynağı 2021’de de kanalize ettiklerini açıkladı. Projelerinin büyük çoğunluğunun prosese ve müşteriye özel çözümler olduğu için yapılan işlerde Gemak AR-GE ve Teknoloji Merkezi’nin çok önemli bir yeri bulunduğunu anlatan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü: “Satış ve sahadan gelen yeni ürün ve proses istekleri AR-GE Merkezimizde yeni ürünlere dönüştürülüyor. Bu dönemde  organik ürünler önem kazandı. Ayrıca yurt dışı pazarı da ürünlerin daha uzun ömürlü olması isteniyor. Bununla birlikte fonksiyonel ürünler ve bitkisel bazlı süt ürünlerine yönelik artan bir istek var. Biz bu saydığım ürünlere yönelik çalışmalar yapıyoruz ve sürekli yeni ürünleri pazara sunuyoruz.”