Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Hafız Mustafa 1864 yeni şubesini Galataport’ta açıyor

Türk tatlıcılığının önemli temsilcilerindenHafız Mustafa 1864’ün yeni şubesi, dünyanın önde gelen destinasyon projelerinden biri olan Galataport İstanbul’da açılıyor. Toplamda 15 şubesiyle binlerce kişiyi istihdam eden; üretim kapasitesi ve ürün alımıyla hatırı sayılır bir ekonomi yaratan gurme tatlıcı Hafız Mustafa 1864, Galataport şubesiyle Türk tatlı mutfağının lezzetlerini yeni ziyaretçileriyle buluşturmayı hedefliyor.
 




Hafız Mustafa 1864Hafız Mustafa 1864, 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarıyla Boğaz kenarında 1,2 km’ye sahip sahil şeridini kapsayan Galataport İstanbul’daki şubesini 29 Ekim tarihinde açıyor. Açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirilmesi beklenen Hafız Mustafa 1864, geleneksel lezzetlerini bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki Galataport İstanbul’da misafirleriyle buluşturacak. Galataport’un 7 milyonu yabancı olmak üzere yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağı öngörülüyor.
 
“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ DESTİNASYON MERKEZİ”
Geleneksel Türk tatlı mutfağını Galataport İstanbul gibi önemli bir noktada ziyaretçilerle buluşturabilecekleri için son derece memnun olduklarını söyleyen Hafız Mustafa 1864 Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar, “Galataport İstanbul, şehrin merkezinde dijitalleşme ile günlük hayatı kolaylaştıran, tüm imkânlarını ve son teknolojileri bir arada sunan bir ekosisteme sahip. Böylesi önemli bir destinasyonda Türk tatlıcılığının temsilcisi konumunda olmak bizler için oldukça gurur vericidir” ifadelerini kullandı. 2019 yılında büyük mağazalarında şube başı ortalama 600 Bin civarında yıllık misafir ağırladıklarını belirten Ongurlar, “Galataport Mağazamızda gerek bölgenin çekim merkezi olmasından gerekse de gelecek olan gemi Turizminin yaratacağı etkiyle 1 Milyon misafire ilk etapta hizmet vereceğimizi öngörmekteyiz” dedi. 
 
“GELENEKSEL TÜRK TATLARINI DÜNYAYLA BULUŞTURACAĞIZ”
Galataport İstanbul’un 7 milyonu yabancı olmak üzere yılda toplam 25 milyon ziyaretçiyi ağırlayacağını belirten Eren Ongurlar, yerleşimin alternatif ulaşım olanakları gibi birçok özelliği ile ziyaretçilerine, “nefes alan” sağlıklı ve güvenli bir kültür-sanat, çalışma, alışveriş ve yeme içme deneyimi sunacağını söyledi. Sahip oldukları her şubenin ayrı özel, ağırladıkları her misafirin ayrı güzel olduğunu anlatan Ongurlar, “Yaptığımız Dubai, Galataport ve planladığımız Londra yatırımları bize dünya ülkelerine hızlı erişim imkanı sunmaktadır. Dubai Ortadoğu’nun, Londra Avrupa’nın Galataport ise dünyanın entegre merkezidir. Bu anlamda Galataport, Dubai ve Londra ile aynı müşteri yelpazesine sahip. Galataport’u Dubai ve Londra’dan ayıran en büyük özellik ise Hafız Mustafa’nın başkentinde olmasıdır. Merkezimize yakın yurtdışı bağlantılı bir şube bizi operasyonel anlamda oldukça rahatlatmaktadır” ifadelerini kullandı. 
 
GELENEKSEL YÖNTEMLE ÜRETİLİP DÜNYANIN HER TARAFINA ULAŞIYOR
Hafız Mustafa 1864, Dubai’de bulunan fabrikası ve yine Dubai’nin en önemli lokasyonlarından The Dubai Mall’da bulunan mağazası ile geleneksel tatları uluslararası alana taşıyor. Antalya ve İstanbul’da bulunan şubeleriyle binlerce kişiyi istihdam eden gurme tatlıcı, yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Toplamda 15 şubesiyle üretim kapasitesini ve ürün alımını arttıran gurme tatlıcı, ülke içi hatırı sayılır bir ekonomi de yaratıyor. Geleneksel yöntemlerle üretim yapan ve üretim esnasında doğallığa ve kaliteye sadık kalan Hafız Mustafa 1864, bu sayede lezzetlerini dünyanın dört bir tarafına ulaştırıyor.   
 
“GALATAPORT BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR LOKASYONA SAHİP”
Eren Ongurlar, “ Ülkemiz çok güçlü bir gastronomiye sahip olup, geleneksel Türk tatlıları ise ayrı bir kültür oluşturmaktadır. Hafız Mustafa olarak 1864’ den itibaren üretimlerimizde, alanının en iyi zanaatkarları ve en iyi hammadde kalitesiyle devam etmekteyiz. Zira biz tatlı ve lokumlarımızı satarken aynı zamanda Türk kültürünü de yansıtmaktayız” açıklamasını yaptı. Bu anlamda Galataport’un Hafız Mustafa 1864 için önemli bir lokasyona sahip olduğunu belirten Ongurlar, “Hafız Mustafa marka olarak bir imparatorluk ve Cumhuriyet dönemi yaşamıştır. Galataport bu imparatorluğun başladığı tarihi yarımadayı ve yine Cumhuriyetin modern yüzü boğaz köprüsünü de görmektedir. Galataport yerleşim olarak en eski dönemlerde bile var olan ve var olacak olan güçlü bir konumdur. Galataport tarihimizi ve geleceğimizi shissedebildiğimiz, Türkiye’nin dışarıya açılan kapısıdır. Galataport proje olarak dünyanın her yerinden misafir kabul eden, Türkiye turizmi açısından da çok önemlidir.  Bizde Türk kültürüne uygun tarzımız, 157 yıllık tarihimiz, modern mimari yapımız ve aslına sadık tariflerimizle Galataport içerisinde geleneksel Türk tatlılarını dünya ile buluşturmaya bir adım daha yakınız” dedi.