Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Karaköy Güllüoğlu ve Melez Tea’den iş birliği

Melez Tea'nin aromatik çaylarıyla Karaköy Güllüoğlu'nun baklavaları bir araya geldi.  Çay ve baklavanın eşleştiği tadım etkinliği, Büyükada’nın en nostaljik mekanlarından Splendid Palace’ta yapıldı. 
 




Murat GüllüGeleneksel baklava ve Türk çayının kültürümüzdeki eşleşmesi, Melez Tea ve Karaköy Güllüoğlu’nun tadım menüsüne ilham oldu. Büyükada’nın tarihi mekanlarından Splendid Palace’ta gerçekleştirilen tadım etkinliğinde, Melez Tea'nin aromatik çaylarıyla, Karaköy Güllüoğlu'nun baklavaları eşleşmeli olarak beğeniye sunuldu. Indulge çayı ile fındıklı baklavanın, Spice çayı ile çikolatalı baklavanın; Green çay ile fıstıklı baklavanın; Topkapı çayı ile cevizli baklavanın eşleştiği tadım menüsüne özel paketlerle tüm online ve perakende kanallardan dileyen herkes ulaşabilecek. Bu eşleşmeli özel menüler, hediye olarak mükemmel bir seçenek sunuyor.
 
GüllüoÄ�lu BüyükadaÇayla baklava: Geleneksel bir ikili
Türk çayının sadeliğinin baklavanın tatlılığı ve karmaşıklığıyla ideal bir şekilde eşleştiğini söyleyen Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü, “Baklava ve siyah çay aslında birbiriyle zaten uyumlu ve ikisi de geleneksel. Siyah çay bilindiği üzere Türkiye’de 1930’lardan sonra yaygınlaşmaya başlamış bir içecek. Sofralarımıza girmesi görece yenidir. Ancak siyah çay çok hızlı bir biçimde benimsenmiş ve gelenekselleşmiştir. Baklava her ne kadar 15. ve 20. yüzyıl arasında cevizli ve kaymaklı olarak daha çok tercih edilse de bu baklavada yeni tarifler denenmesine engel olmamış. Biz bu tadım menüsüyle, diğer çayların hangi tatları ve özellikleri ortaya çıkardığını keşfetmek ve geleneksel olanı takdir ederek, yeni ve benzersiz eşleşmeler yaratmak istedik” dedi. 
 
Melez Tea’nin kurucusu Liliana Aslanoba ise şunları söyledi: “Baklava ve çay İstanbul'dan ilham alan, ürünlerine ve bunların arkasındaki zanaata tutkuyla bağlı iki markanın birleşimi gibi mükemmel bir ikili oluşturuyor. Karaköy Güllüoğlu ve Melez Tea iş birliğini hayata geçiren de bu oldu. Geleneksel baklava ile Türk çayı her zaman kusursuz bir eşleşme olarak düşünülmüştür çünkü Türk çayının sadeliği baklavanın lezzeti ideal bir şekilde eşleşir. Ancak bizim bu iş birliğindeki amacımız klasik siyah Türk çayının aksine diğer çay türlerinin özelliklerini keşfederek karakteristiğine uygun olan baklavalarla yeni eşleşmeler yaratmaktı.”