Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Pelit Çikolata, 'satış ve sevkiyatları geçici olarak durdurduğu' iddiasını yalanladı

Türkiye’nin tarihi işletmecilerinden Pelit Pastaneleri, 'dolarda yaşanan belirsizlik nedeniyle satış ve sevkiyatlarını durdurduğu' iddiasını yalanladı. 
 




Pelit Ã�ikolataPelit Çikolata Satış Müdürü Metin Ayan'ın imzasının olduğu bir belgede "Değerli iş ortaklarımız, tedarikçi firmaların hammadde temininde yaşattığı sıkıntılar ve dövizdeki dalgalanmanın belirsizliği sürdürmesi üzerine geçici olarak satış ve sevkiyatları kapatmak zorunda kaldık. Piyasanın normale dönmesi ile birlikte yeniden durum değerlendirmesi yapılıp siz sayın müşterilerimize bilgi verilecektir" ifadesi yer almıştı.
 
Pelit mesajŞirketten yalanlama
Söz konusu iddianın haber sitelerinde ve sosyal medyada yer almasının ardından Pelit Pastaneleri bir açıklama yaparak, satışı ve sevkiyatı durdurduğu iddiasını yalanladı. Instagram'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sosyal medya ve WhatsApp gruplarında yazışmalarda yer alan PELİT şirketlerine ait üretim, satış ve sevkiyatların durdurulduğuna dair yazı gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm üretim, satış ve sevkiyatımız önceden olduğu şekilde kesintisiz olarak devam etmektedir."
 
Kaynak: t24.com.tr