Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Yayla Agro, Legurme markasıyla Romanya pazarında hızlı büyüyor

Ev yemeği tadındaki hazır yemekleri BPA’sız yeni nesil ambalajlarda tüketiciyle buluşturan Yayla Agro, Legurme markasını başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya çapında 33 ülkeye ihraç ediyor. Yayla Agro, Legurme ürünleri ile özellikle Avrupa’ya açılan bir kapı görevi de gören Romanya pazarında hızla büyüyor. Legurme markalı ürünler, halihazırda ülke genelindeki en büyük perakende zincirlerinde tüketicilerle buluşurken 2022 yılında hem satış noktası hem de satış hacmini iki katına çıkarmayı hedefliyor.
 




Gökhan TuncerYayla Agro, global marka yolculuğunda hız kesmeden ilerliyor. Şirketin dünya pazarlarındaki kültür ve lezzet elçisi markası Legurme’nin klasik bakliyat ürünleri, gurme lezzetler ve hemen yemeye hazır pratik ürünlerden oluşan geniş yelpazedeki ürünleri Avrupa başta olmak üzere dünya çapında 33 ülkede beğeniyle tüketiliyor. Yayla Agro, TURQUALITY Marka Destek Programı kapsamında yer alan Legurme ile Türk gastronomisinin lezzetli reçetelerini dünyaya tanıtırken, Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerini ambalajlarına taşıyarak kültür ihracatı da yapıyor. 
 
Yayla Agro İhracat Müdürü Gökhan Tuncer, Legurme markası ile Avrupa’daki pek çok ülkede pazardan pay aldıklarını ve “Yemek Hazır” ürünleriyle özellikle Romanya’da önemli bir büyüme ivmesi yakaladıklarını belirterek şunları söyledi: “Yemek hazır ürünleri başta olmak üzere Legurme markalı ürünlerimize Romanya’da yoğun bir ilgi gösteriliyor. Özellikle 2021 yılının ikinci yarısında hem perakende noktası hem de satış hacmi olarak önemli bir ivme yakaladık. Yayla Agro olarak Romanya pazarı için 2022 yılı hedefimizi hem satış noktası hem de satış hacmini iki katına çıkarmak olarak belirledik. Romanyalı tüketiciler Legurme ürünlerimize ülke genelinde market ve hipermarketlerin yanı sıra online platformlardan da ulaşabiliyor. Romanya, taşıdığı potansiyel ve güçlü iç pazarı yanında Avrupa geneline kolay ve hızlı şekilde ürünlerin sunulabildiği bir ülke olarak büyüme planlarımız içerisinde önemli bir yere sahip. Legurme’yi önümüzdeki 10 yıl içerisinde bir dünya markası haline getirmeyi hedefliyoruz.”  
 
Katkısız, koruyucusuz ve anne yemeği tadında Legurme Yemek Hazır ürünleri; çorbadan barbunya pilakiye, nohutlu ve yeşil mercimekli bulgur pilavından makarnaya, etli kuru fasulyeden şehriyeli pirinç pilavı ve hoşafa kadar onlarca lezzetten oluşuyor. Sadece 2 dakikada hazır hale gelen Legurme ürünleri bitkisel protein ve lif açısından zengin, besleyici, kilo kontrolüne destek veren ve bağışıklık sistemini güçlendiren sağlıklı alternatiflere sahip. Üstelik BPA’sız yeni nesil ambalajı sayesinde ürünlerin tazeliğini ve lezzetini soğuk zincire ihtiyaç duymadan 36 aya kadar koruyor.