Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Bahçıvan Gıda'ya Avrupa Birliği'nden ihracat onayı 

Süt ve süt ürünleri sektörünün lider kuruluşlarından Bahçıvan Gıda, Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirmeyi planladığı ihracat için gereken onayı aldı. 
 




Bahçıvan Gıda AB onayıBir süredir Bahçıvan Gıda’ya yönelik Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sürdürülen denetimlerin başarı ile sonuçlanmasının ardından Avrupa Birliği Komisyonu da 3 Ocak tarihinde Bahçıvan Gıda için ihracat iznini onayladı. Firma böylece Türkiye’den AB’ye süt ve süt ürünleri ihracatı yapmak için onay alan şirketler arasına girmeyi başardı. Lüleburgaz, Kırklareli’ndeki üretim tesislerinde AB standartlarında üretim yapan Bahçıvan Gıda, AB pazarına beyaz peynir çeşitleri, kaşar peynir, gurme peynirler, fonksiyonel peynirler ve sürülebilir peynir çeşitleri gibi beğeniyle tüketilen ürünlerinin ihracatına başlamayı planlıyor. 
 
“İhracat hedefleri için önemli bir aşamayı geride bıraktık”
Bahçıvan Gıda İhracattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Karlıbaş, “Bahçıvan Gıda olarak Orta Doğu’dan Çin’e, ABD’den Japonya’ya 30’dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yılki hedeflerimiz arasında, ürünlerimizi Avrupa Birliği Ülkeleri başta olmak üzere yeni pazarlara sunmak da bulunuyor. Bu anlamda AB Komisyonunun verdiği ihracat izniyle gerek Bahçıvan Gıda gerekse Türkiye’nin ihracat hedeflerini gerçekleştirmek açısından önemli bir aşamayı daha geride bıraktık. Avrupa’ya ilk sevkiyatı Almanya, Fransa, İngiltere ve İskandinav ülkeleri gibi ülkelere planlarken, sonrasında pazar hacmimizi daha da genişletmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.  
 
Bahçıvan Gıda, geçtiğimiz Aralık ayında da İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği 2020 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödüllerinde Süt ve Süt Ürünleri kategorisinde “En Fazla İhracat Yapan Firma” olarak birinciliğe layık görülmüştü.