Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Premium kahve markası Juan Valdez Türk kahve severlerle buluşuyor

Uzun yıllardır yiyecek, içecek ve hizmet sektöründe hizmet veren Honest Holding, dünyanın önemli premium kahve markalarından Juan Valdez’i Türkiye’deki kahve severlerle buluşturuyor. 1927’den beri Kolombiya’da kahve yetiştiren marka, her damak tadına uygun aromalarıyla Türkiye’de de geniş bir kitleye ulaşmayı hedefliyor. 
 




Juan Valdez görselKolombiya’da ve dünyada 500’den fazla mağazası olan Juan Valdez, Türkiye’de açacağı mağazalarla birlikte istihdama da katkı sağlayacak. Latin Amerika ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirdiklerini vurgulayan Paraguay İstanbul Fahri Konsolosu ve Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Deveci, ünlü markanın Türkiye’ye yatırım yapması için uzun zamandır çeşitli girişimlerde bulunduklarını söyledi. Ünlü markanın Türkiye’de faaliyetlere başlamasının ülke ekonomisine döviz katkısı sağlayacağını vurgulayan Deveci, “Latin Amerika ülkeleriyle yıllara dayanan dostluk ve ticaret ilişkilerimiz bulunuyor. Şirketimiz, Latin Amerika pazarı için Türkiye’de öncü bir firma. Bu sebeple Juan Valdez markası ile Türkiye pazarında ortaklık kurduk. Önümüzdeki dönemde Türkiye genelinde açılacak zincir mağazalarla birlikte ülke ekonomisine döviz girişi sağlamakla birlikte, istihdam da yaratacağız. lansmanımızı 14 Şubat’ta yapmayı planlıyoruz. Hedefimiz yakın dönemde 100 mağazaya ulaşmak” diye konuştu. 
 
"Türkiye pazarı Orta Doğu, Avrupa ve Asya’ya kapı açacak"
Markanın uluslararası başkan vekili Sebastian Mejia ise Türkiye pazarına girmiş olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Kolombiya kahvesi onlarca yıldır dünyada bir kalite ölçütü oldu. Dünyadaki tek olan yüzde 100 Kolombiya premium kahvemizin deneyimini ve geleneğini partnerimiz Honest Holding ile birlikte Türk kahve tutkunlarına sunacağız. Türkiye pazarının, markamızın Orta Doğu, Avrupa ve Asya’da daha fazla tanınmasına kapı açacağına inanıyoruz” dedi. 
 
40’a yakın kahve çeşidiyle alternatif lezzetler sunan Juan Valdez, Ocak 2022’den itibaren ünlü marketlerin raflarında ve online market platformlarında yerini alacak. Marka ilk etapta uygun fiyat politikası ile müşterilerine tanışmayı amaçlıyor. 
 
Juan Valdez hakkında
1927 yılında 540 bin çiftçinin kurduğu kooperatifin sahibi olduğu Juan Valdez, ilk şubesini 2002 yılında Bogota International Havaalanında açtı. Şu an Kolombiya dahil 14 ülkede 500’den fazla şubesi bulunan bu kooperatif; çiftçilerden aldığı kahveyi kâr gütmeden kendi Juan Valdez mağazalarında kullanmak ve aynı zamanda da çiftçilerin hayat standartlarını en yükseğe çıkarmayı amalıyor. Kahve severlere 0 Premium Kolombiya Kahvesini sunan Juan Valdez kahvesinin en büyük özelliği, elle toplanması ve 0 Arabica çekirdeklerinden oluşması olarak biliniyor.