Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Domino’s Pizza, 180 bin müşterisinin veri ihlalini kabul etti

Domino’s Pizza, Türkiye'deki 180 bin müşterisinin doğum yılı, ad, soyad, cep telefonu numarası, e-posta adresi ve müşteri ID bilgilerinin çalındığını kabul etti.
 




DominosDomino’s Pizza, ilk açıklamasında "Henüz doğrulayamadık" dediği veri ihlalini kabul etti. Evrensel Gazetesi'nin haberine göre, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun internet sitesinde yayımlanan veri ihlali bildiriminde, Domino’s Pizza'nın, Türkiye'deki 180 bin müşterisinin doğum yılı, ad, soyad, cep telefonu numarası, e-posta adresi ve müşteri ID bilgilerinin çalındığı aktarıldı. 
 
Bildirimde şu ifadeler yer aldı: "Pizza Restaurantları A.Ş. tarafından Kurula iletilen veri ihlali bildiriminde özetle; 
 
· Veri sorumlusuna ulaşan bir e-posta ile 3 müşteri ve 1 eski çalışanın verilerinin ele geçirildiğinin tespit edildiği belirtilmiş olup söz konusu veri ihlali bildirimi hakkında Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 18.01.2022 tarih ve 2022/55 sayılı Kararı ile incelemenin devam ettirilmesine karar verilmiştir. 
 
İlk bildirim ardından veri sorumlusu tarafından Kurula iletilen takip bildiriminde özetle;
 
· Veri sorumlusuna yeni bir e-posta daha gönderildiği ve bu e-posta içinde veri sorumlusu müşterilerine ait kişisel verilerin bulunduğu,
· İhlalden etkilenen ilgili kişi grubunun müşteriler olduğu,
· İhlalden etkilenen kişisel verilerin doğum yılı, ad, soyad, cep telefonu numarası, e-posta adresi ve müşteri ID bilgileri olduğu,
· İhlalden etkilenen kişi sayısının 180.000 olduğu,
· İlgili kişilerin dominoskvk@dominospizza.com.tr e-posta adresinden ihlale ilişkin bilgi alabilecekleri bilgilerine yer verilmiştir."
 
"HENÜZ DOĞRULAYAMADIK" DİYEREK "ŞİFRENİZİ DEĞİŞTİRİN" ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU
Domino’s Pizza, kullanıcılarının kişisel verilerini çaldırmasına dair ilk açıklamasında, veri sızıntısının doğruluğunu henüz tespit edemediklerini belirterek kullanıcılarından şifrelerini değiştirmelerini istemişti.