Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kahve Dünyası’ndan kahve severler için yulaf sütü

Kahve Dünyası, misafirlerine kahve için sunduğu bitkisel sütlerine yulaf sütünü de kattı. Sıcak ve soğuk tüm kahvelere eklenebilen yulaf sütü; düşük doymuş yağ oranı, zengin lif içeriğiyle inek sütü kullanmayanlar, laktoz alerjisi olanlar, vejetaryen ve veganlar için lezzetli bir alternatif olmaya aday.
 




Yulaf sütüKahve Dünyası, kahvesini sütlü içmeyi tercih edenlere, vegan ve vejetaryen misafirlerine yeni alternatifler sunmaya devam ediyor. Marka, mağazalarında sunduğu badem sütü, soya sütü gibi özel sütlerine bu kez yulaf sütünü ekledi. Yeni ürün sıcak ve soğuk tüm kahvelerde kullanılabiliyor.
 
Tam yulaf tanelerinin suyla özütlenmesiyle elde edilen yulaf sütü, yulaftan gelen şeker haricinde ilave şeker ve tatlandırıcı içermiyor. Kremsi dokusu ve hafif lezzetiyle öne çıkan yulaf sütü, B2, B12 ve D vitaminlerini içeren zengin bir kalsiyum ve lif kaynağı. Laktoz içermediği için laktoz alerjisi olanların da tercih edebileceği yulaf sütü, seçili Kahve Dünyası mağazalarında bulunuyor.
 
Bitki sütü nedir?
Bitkilerin ıslatılıp, öğütülüp süzülmesiyle elde edilen, aslında süt olmayan ama süt sayılan sıvılara bitki sütü adı veriliyor. Bitki sütleri soya, badem, hindistan cevizi, yulaf gibi birçok farklı bitkiden elde edilebiliyor.