Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Kadın baklava ustaları geliyor

Son yıllarda, farklı marka ve kurumlarla yaptığı iş birlikleriyle sektörde ses getiren işlere imza atan Karaköy Güllüoğlu, bu çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Enstitü İstanbul İSMEK ve İBB Bölgesel İstihdam Ofisi ile ortak yürütülen projeyle; baklavacılık zanaatını yeni nesillere aktarabilmek ve kadın istihdamını desteklemek amacıyla, kadın baklava ustaları yetiştiriliyor.  




Kadın baklava ustalarıKaraköy Güllüoğlu; sektörde ses getiren iş birliklerinden birine daha imza atarak, Enstitü İstanbul İSMEK’le birlikte baklavacılık zanaatını gelecek nesillere aktarmak için eğitimler vermeye başladı. Kadın ustalara öncelik vererek, baklava ustaları yetiştirmek için hazırlanan eğitim programı kapsamında baklava hamuru ve inceliklerine dair dersler veriliyor. 
 
Başarılı öğrenciler, Karaköy Güllüoğlu’nda istihdam edilecek
2022 yılı içerisinde başlayan eğitim programının katılım, içerik ve değerlendirme kriterleri ışığında geliştirilerek 2023 yılında da devam etmesi planlanıyor. Enstitü İstanbul İSMEK ve Karaköy Güllüoğlu’nun birlikte hazırladığı eğitim programı kapsamında, öğrencilere Karaköy Güllüoğlu ustaları ve eğitmenlerinin sunduğu ders içerikleriyle uygulamalı olarak ustalık becerileri aktarılıyor. Bahçelievler Mutfak Sanatları Okulu’nda bulunan “Baklava Yapımı Atölyesi” eğitimini başarı ile tamamlayan katılımcılar, yüzde 80’i kadın olacak şekilde, Karaköy Güllüoğlu bünyesinde üretim kadrolarındaki ekiplere dahil edilerek İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığı ile istihdam ediliyor. 
 
İstihdam süreci başladı
İlk eğitimin başarı ile tamamlanmasının ardından 4 kişi baklava ustası adayı olarak Karaköy Güllüoğlu ekibine katıldı. Karaköy Güllüoğlu yönetim kadrosu, yıl içinde devam edecek eğitimler ile birlikte 2022 sonuna kadar hedeflerinin usta sayısının artışını sağlamak olduğunu paylaşırken, önümüzdeki ay yeni eğitimin başlayacağını paylaştı. 
 
Kadın baklava ustaları"Her sektörde kadın istihdamı öncelik olmalı"
Kadın istihdamı konusunda önceliklerini ve hassasiyetlerini dile getiren Karaköy Güllüoğlu’nun kadın yöneticileri Ebru Güllü ve Tuğba Güllü yaptıkları ortak açıklamada, “Tüm sektörlerin bu konuda önemli adımlar atması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Karaköy Güllüoğlu olarak kendi alanımızda daima öncü olduk, kadın istihdamı konusunda da ilham olmak istiyoruz. Kadın konusunun artık özel ilgiye ihtiyaç duymadan tüm kadrolara, iş alanlarına, sektörlere yerleşmesini arzu ediyoruz. Baklava ustası olmak isteyen herkese, özellikle kadınlara bu konuda tüm katkıyı sağlamaya hazırız” diyerek bu konuda çalışmalarına devam edeceklerinin müjdesini verdiler.
 
Katılımcılar mülakatla belirlenecek
“Baklava Yapımı Atölyesi” eğitimine 16-45 yaş arasında olan kadın ve erkek baklava ustası adayları, enstitu.ibb.istanbul adresinden eğitimi inceleyebiliyor; https://giris.ibb.istanbul/ adresinden ise eğitime kayıt yaptırabiliyor. Yapılan başvurular sonrasında öğrenci adayları, Enstitü İstanbul tarafından mülakatla seçiliyor. Sektörel deneyime sahip, bu sektörde çalışma isteği olan ya da daha önce “Hamur Teknikleri” konusunda eğitim alan adaylar, Enstitü İstanbul İSMEK Bahçelievler Mutfak Sanatları Okulu’ndaki “Baklava Yapımı Atölyesi” eğitimine başvuruda bulunabiliyor. Eğitim toplam 40 saat devam ediyor ve eğitim sonunda katılımcılara Enstitü İstanbul İSMEK Katılım Belgesi veriliyor.