Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
TOMRA Food, yeni yayınladığı e-Kitap ile gıda üreticilerinin performansını artıracak

Ücretsiz indirilebilen yayın, ticari avantajı arttırmak için ayıklama verilerine nasıl kolayca erişilebileceğini ve dataların nasıl anlaşılabileceğini aktarıyor.
 




Tomra yazılımTOMRA Food, gıda işleyicileri ve paketleyicilerinin ayıklama makineleri tarafından toplanan bilgileri kullanarak verimlilik ve kârlılıklarını artırmalarına yardımcı olmak için yeni bir e-Kitap yayınladı. "Ayıklama Makineleri, Veri Üreten Makineler Olduğunda" başlıklı, okunması kolay 21 sayfalık kitapçık, işletmelerin TOMRA Insight veri platformuyla nasıl "olasılıklara bağlanabileceğini" ve bunun sağladığı rekabet avantajlarını açıklıyor.
 
e-Kitap neler sunuyor?
e-Kitap, ayıklama makinelerindeki sensörlerin bir işleme hattındaki ürün veya malzemelerin kabul veya red edilmesini belirlemekten çok daha fazlasını yapabileceğini aktararak başlıyor. Sensörler, görüntülenen özelliklerle ilgili her bilgiyi topluyor ve saklıyor. Bu bilgiler, makinenin performansı, hattan geçen ürünler ve süreçler hakkında birçok data sağlıyor. e-Kitap, TOMRA'nın ayıklama makinelerini birbirine bağlı cihazlara dönüştürmenin ne kadar kolay olduğuna ve işletmelerin dijital ayıklama verilerinden sadece kablolama ve sabit bir internet bağlantısı ile yararlanabileceğine dikkat çekiyor. 
 
Veri çözümünün yazılımı, ayıklama makinelerinden gelen dataları depoluyor, işliyor ve bunları gösterge panosu tarzında bir izleme ve raporlama sisteminde neredeyse gerçek zamanlı olarak aktarıyor. Bu, SCADA sistemleriyle uyumlu ancak SCADA, süreci kontrol edip ilgili uyarıları, performansları ve kontrol parametrelerini görselleştirirken, dijital bilgi ekranı çok daha büyük veri setlerine ve zaman serilerine dayalı gelişmiş analizler sağlıyor. Ayıklama makineleri, iki türde veri oluşturulabiliyor. Durağan veriler, servis raporları, yedek parça geçmişi ve kılavuzlar gibi makineler hakkında gerçek zamanlı olmayan bilgileri sunuyor. Hareketli veriler ise uyarılar, ayıklama kapasitesi ve istatistikler dahil olmak üzere işleme süreciyle ilgili kesintisiz bir dinamik veri akışı sağlıyor. Böylece hareketli veriler, güçlü bir raporlama ve karar verme aracı haline geliyor. 
 
Tomra e-kitape-Kitap, dört ayrı süreç verisi kategorisini tanımlıyor. Malzeme yapısı istatistikleri, makinenin gördüğü özellikleri görselleştirerek besleme akışındaki ürün veya malzemelerin yapısı ve kalitesi hakkında iyi bir data sunuyor. Malzeme dağıtım istatistikleri, makinelerin ve süreçlerin en iyi şekilde çalışıp çalışmadığını izleyerek malzemenin zaman içinde makinedeki dağılımını görselleştiriyor. Ayıklama istatistikleri, kalite yönetimi için güçlü bir araç olarak hizmet veren ve ürün özelliklerini müşteri gereksinimleriyle eşleştirmeye yardımcı olan ayıklama fraksiyonlarını gösteriyor. Makine sağlığı verileri ise makinenin çalışma durumu hakkında bilgi sağlayarak gereksiz arıza sürelerini önlüyor.
 
TOMRA makine kullanıcılarına abonelik tabanlı bir hizmet olarak sunulan bulut tabanlı veri platformu TOMRA Insight aracılığıyla bu derin bilgilere erişilebiliyor ve işlem yapılabiliyor. e-Kitap, TOMRA Insight tarafından toplanan dijital ayıklama verilerinin güvenlilirliğini ve bu verilerin iyi bir şekilde kullanılmasıyla ayıklamanın operasyonel bir süreçten değerli bir stratejik yönetim aracına dönüştürülebileceğini açıklıyor.
 
'Ayıklama Makineleri Veri Üreten Makineler Olduğunda' buradan ücretsiz olarak indirilebilir.