Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ukrayna 3 milyon ton tarım ürünü ihraç etmeyi planlıyor

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Yuri Vaskov, Ukrayna'nın Karadeniz limanları aracılığıyla ayda yaklaşık 3 milyon ton buğday ve diğer tarım ürünlerini ihraç etmeyi planladığını açıkladı.
 




Tahıl üretimiTürkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz’da imzalanan Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın ardından Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Yuri Vaskov, Ukrayna'nın Karadeniz limanları aracılığıyla ayda yaklaşık 3 milyon ton buğday ve diğer tarım ürünlerini ihraç etmeyi planladığını açıkladı.
 
haber.sol.org.tr’de yer alan habere göre, Economic Truth'a konuşan Vaskov, "Hacim hakkında konuşuyorsak, ayda 3 milyon ton veya daha fazla olabilir. Yavaş yavaş başlatacağız ve birkaç hafta içinde daha doğru bir hacim hakkında konuşabiliriz. Ancak 3 milyon ton veya daha fazlasının mümkün olduğunu görüyoruz” dedi.
 
Tahıl taşıyan ilk geminin dört gün içinde Ukrayna'dan ayrılmaya hazır olabileceğini belirten Vaskov; Odessa, Çernomorsk ve Yujniy limanlarının da üç hafta içinde tamamen faaliyete geçeceğini söyledi.