Banner Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Aşure nasıl yapılır?

Çok sayıda malzemenin kararında ve kıvamında buluşmasından doğan aşure lezzeti, damakları şenlendiren en leziz tatlı çeşitlerinden biridir. Her yıl Muharrem ayının 10 günü, ‘aşure günü’ olarak kabul ediliyor ve 2022 yılında da bugün 8 Ağustos’a tekabül ediyor. Eğer siz de gerek lezzeti gerekse kıvamıyla enfes bir aşure hazırlamak istiyorsanız bildiğiniz tüm tarifleri unutun! Çünkü en doğru aşure tarifi bilgisini uygulamanız durumunda muazzam bir aşure lezzeti de elde edebilirsiniz. Peki, aşure nasıl yapılır?

 




AÅ�ureÖncelikle iyice yıkadığınız buğdayı tencereye alın ve üzerine sıcak su ekleyerek yarım saat kadar pişirin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz çok daha leziz olmasını sağlayacaktır. Ardından içerisine pirinç, portakal ve limon kabuğu ve su ekleyerek dinlenmeye bırakın. Bu karışım en az 3 saat dinlenmelidir. Sonrasında elma ve kuru üzüm ekleyerek karıştırın. Kısa bir dinlenme süresinin ardından önceden haşladığınız nohut ve kuru fasulyeyi de karışıma ekleyin. 
 
Arzuya göre badem, kuş üzümü, ceviz ve fındık gibi malzemeleri de bu aşamada ekleyebilirsiniz. Ancak bu lezzetleri doğru oranda eklemeye dikkat edin. Aksi halde aromaları çok baskın olabilir ve bu da aşureden ziyade meyveli kuru yemişli bir tatlı lezzetinin ortaya çıkmasına yol açabilir. Son aşamada ise şekeri ekleyerek aşurenizin tüm malzemelerinin artık tencerede buluşmuş olmasını sağlayabilirsiniz. 
 
Aşure Yapmanın Püf Noktaları Neler? 
· Malzemeleri doğru sıra ile ekleyin. 
· Karıştırma işleminde metal değil tahta kaşık kullanın.
· Tüm malzemeleri yüksek ateşte değil, kısık ateşte pişirin. 
· Her karışımın ardından malzemelerin bir süre dinlenmesini sağlayın.
· İlk etapta çok sulu görünebilir ancak aşure piştikten sonra ılıdıkça kıvam alan bir tatlıdır.
· İçerisine birden çok fazla su eklemeyin. Yavaş yavaş su eklemeniz, kıvamı çok daha iyi yakalamanızı sağlar. 
 
Aşure İçin Malzeme Oranları Ne Olmalı? 
İşte bu sorunun yanıtı için Yemek.com adresine uğramalısınız. En doğru ve en güzel aşure tarifini, tüm malzeme listesi ve malzeme oranları ile birlikte bu internet sitesinde bulabilirsiniz. Aynı zamanda malzemelerin hangi sıra ile eklenmesi gerektiği bilgisi de var. Aşurenin servis tabaklarına alınmasının ardından süslemede neler kullanabileceğiniz gibi bilgiler için de rotanız Yemek.com olmalı!