Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
CEREX, tahıl ve atıştırmalık endüstrisi için yenilikçi çözümler sunuyor

CEREX, tahıl şişirme sistemleri, döner ocaklar, yüksek brix kaplama sistemleri ve çarpma fırınları sağlayarak kahvaltılık gevrek endüstrisine ve atıştırmalık gıda endüstrisine hizmet veriyor.
 




GevrekGıda, yem ve gıda dışı endüstriler için işleme teknolojileri üreten İsviçre menşeli bir teknoloji şirketi olan CEREX, mevcut proses hatlarındaki tek makinelerin entegrasyonundan komple anahtar teslim fabrikalara kadar proje mühendisliği sunuyor. CEREX'in şirket sahiplerinden Michael Bichsel şirketi hakkında konuşurken, "Bağımsız işlem birimlerinden tam entegre ve yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş fabrika kurulumlarına kadar çözümler sağlayabiliriz. Sektördeki en yüksek standartları karşılamayı ve aşmayı sağlayan kesintisiz enerji verimliliği, gıda güvenliği ve hijyen açısından yıllar içinde kanıtlanmış, son derece dayanıklı ekipmanlar üretiyoruz. Şişirme, kavurma, kurutma, kızartma, kaplama, basınçlı pişirme ve malzeme taşıma gibi öne çıkan teknolojileri tedarik ediyoruz” diyor.
 
CEREX Türkiye Satış Direktörü Nedim Yılmaz ise, “Çalışanlarımız, alanlarında eğitimli profesyonel uzmanlardan oluşan bir ekip.  Bu nedenle sadece ekipmanı değil, aynı zamanda çeşitli ürünlerin işlenmesinde bilgi ve uzmanlığı da sunabilirler. Bilgi aktarımı ve müşteri eğitimi, şirketimizin temel yetkinliklerinden biridir ve özellikle devreye alma ve satış sonrası hizmetler sırasında değerlidir” diye konuşuyor. CEREX’in fındık, tohum kavurma ve kurutma makineleri için bir referans noktası olduğuna dikkat çeken şirketin Türkiye Satış Direktörü Nedim Yılmaz, “Operatör dostu, az bakım gerektiren ve en yüksek sıhhi standartlar, 0 müşteri memnuniyetine ulaşmaya odaklı yaklaşımlardır. CEREX, tahıl şişirme sistemleri, döner ocaklar, yüksek brix kaplama sistemleri ve çarpma fırınları sağlayarak kahvaltılık gevrek endüstrisine ve atıştırmalık gıda endüstrisine hizmet vermektedir.  CEREX ayrıca kahvaltılık gevrek teknolojileri için danışmanlık ve mühendislik hizmetleri de sunmaktadır. CEREX sistemleri ve ekipmanları, dünya çapındaki tüm gıda endüstrisi standartlarına ve kodlarına uygundur” diyor. Nedim Yılmaz, şirket olarak tahıl sektöründe kullanılan CEREX teknolojileriyle ilgili şu bilgileri veriyor:
 
Cerex makinelerCEREX’ten tahıllar için tek şişirme ve çift şişirme sistemleri
CEREX’in pazara sunduğu yüksek çıkışlı tek şişirme sistemleri ve çift şişirme sistemleri, 1998'den beri şişirilmiş tahıllar için standartları belirliyor ve her tür şişirme tabancasından önemli ölçüde daha iyi performans gösteriyor. İlk kez tahıl şişirme işlemi sessiz, hijyenik, etkili ve güvenilir bir süreç haline geliyor.
 
Reaktör şişirme teknolojisine sahip tahıl şişirme sistemleri
Tabanca şişirme sistemleriyle karşılaştırıldığında, CEREX'in tescilli reaktör şişirme teknolojisi sessiz, temiz, otomatik ve güvenilirdir. 350kg/saat veya 700kg/saat'lik büyük ünite kapasitesi (temel: yığın yoğunluğu ~70kg/m³ olan şişirilmiş buğday) ve %95'e varan verim ile yüksek kapasiteli kurulumlar için ilk ve tek tercihtir.  Büyük ölçekli operasyonlar için en son tasarım, 1400 kg/saat rekor kapasiteye sahiptir. Tahıl şişirme sistemlerimiz endüstriyel bir ortamda 7/24 çalışır. Tabancalara karşı %40 azaltılmış enerji girişi ve operatör olmadan %98 çalışmaya hazır olma ile şişirilmiş tahılların üretim maliyetleri mutlak minimumda tutulur. Üretim parametreleri, tamamen yeni uygulamalar ve ürünler için öğelerin, peletlerin ve tohumların şişirilmesine izin verecek şekilde ayarlanabilir.
 
Tahıl pufları ve küresel ürünler için yüksek brix kaplama teknolojisi
Gerçek bir yüksek 98 brix kaplama olan yüksek brix kaplama teknolojisi, en yüksek kalitede küresel tahılları şekerle kaplamak için tasarlanmıştır.  Sonuç, pahalı işleme yardımcıları eklenmeden düşük higroskopik, büyük ve parlak bir tanedir. Sofistike yüksek brix kaplama teknolojisi, nihai ürünün görünümünü iyileştirmek için geliştirilmiştir.  98 brix kaplama şurubu hazırlama ve uygulama süreci sayesinde nihai ürün çekmez ve tüketicilerin beğendiği güzel, parlak yüzeyi alır. Herhangi bir makul kaplama oranı yalnızca bir adımda arşivlenebilir.  Üretim maliyetleri, işleme yardımcılarının yokluğu ve temizleme talebinin azalmasıyla azalır.