Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
GEA’dan mükemmel paketler için endüstriyel dilimleme ve paketleme teknolojileri

Yiyecek, içecek ve ilaç sektörleri için dünyanın önde gelen sistem tedarikçilerinden biri olan GEA,’nın otomatik yüklemeli dilimleme ve paketleme makineleri olan MegaSlicerXXL ve PowerPak Plus, yüksek bir uyum içinde çalışarak et sektöründe faaliyet gösteren işlemlerde karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasına olanak tanıyor 
 




Ambalaj kontrolüGEA gıda endüstrisinde hizmete sunduğu marinasyon, hazırlık, ileri işlem, paketleme, dilimleme, dondurulmuş gıdalar, lolipop ve şekerleme makinelerinde inovasyonu ve teknolojiyi birleştirdi. Bu ekipmanlar, kırmızı ve beyaz et şarküteri ürünlerinin yanı sıra cheddar, kaşar ve benzeri peynir ürünlerinin de dilimleme, porsiyonlama ve paketlenmesinde yıllardır kullanılıyor. Peki bu işlemleri mükemmelleştirmek mümkün mü? 
 
Otomatik yüklemeli GEA dilimleme ve paketleme makineleri (GEA MegaSlicerXXL ve PowerPak Plus) yüksek bir uyum içinde çalışarak bu işlemlerde karşılaşılan sorunların ortadan kaldırılmasına olanak tanıyor. Et hazırlama işlemleri dahil tüm proses göz önünde bulundurularak teknolojide ayrıntılı ve önemli değişikliler yapılmış, bu da son üründe önemli farklar elde etmeyi sağlamıştır.
 
Murat BegoÄ�luGEA Türkiye Gıda İşleme ve Paketleme, Dondurulmuş Gıdalar Kıdemli Satış Müdürü Murat Begoğlu konuyla ilgili olarak; “Hazır gıdalara olan talep artmaya devam ederken, gıda üreticileri talebi etkili bir şekilde karşılamanın yollarını arıyor. İş gücü maliyetlerinin azaltılması ve genel verimliliğin artırılması, etkin otomatik taşıma sistemleri ile sağlanır. GEA sunduğu verimli dilimli paketleme çözümleri ile gıda işleme endüstrisi için ileriye doğru atılmış büyük bir adımı temsil eder” şeklinde yorumda bulundu.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan GEA Isıtma & Soğutma ve Gıda & İlaç Teknolojileri Kıdemli Bölüm Direktörü İlker Damar ise, “GEA, yiyecek, içecek ve ilaç sektörleri için dünyanın önde gelen sistem tedarikçilerinden biridir. Portföyümüz, makine ve tesislerin yanı sıra gelişmiş proses teknolojisi, bileşenler ve kapsamlı hizmetleri içerir. Ürünlerimiz ve çözümlerimiz çeşitli endüstrilerde kullanıldıkları için küresel olarak üretim süreçlerinin sürdürülebilirliğini ve verimliliğini artırırlar. Türkiye’de yerleşik organizasyonumuz ve deneyimli kadromuz ile satış, devreye alma, bakım ve yedek parça servisi konularında hizmet vermekteyiz” dedi.
 
Gea  MegaSlicerXXLYüksek kapasiteli dilimleme ve paketleme ile çıtayı yükseltin
GEA MegaSlicerXXL dilimleme makinesi minimum enerji sarfiyatıyla yüksek kaliteli dilimli ürün elde etmek ve hassas dilim yapabilmek için GEA PowerPak Plus (PP Plus) paketleme makinesiyle birlikte geliştirildi. En önemli özelliklerden biri GEA patentli idle cut teknolojisi ile minimum seviyede fire vermesidir. PP Plus makinesiyle senkronize ve kesintisiz çalışarak porsiyonlama süresi minimize ediliyor. Sonuç olarak fireler azalıyor, paketleme hassasiyeti artıyor ve tutarlı bir şekilde yüksek kaliteli porsiyonda ürünler elde edilmesi sağlanırken, işletme maliyeti alternatif paketleme sistemlerine kıyasla önemli ölçüde azalıyor. 
 
Gel line 4Yeni OptiSlicer 6000 ile Optimum Hassasiyet
GEA OptiSlicer 6000, kalibre edilmiş sosis, salam, pişmiş jambon ve peynir gibi düzgün şekilli ürünler için tasarlanmış yüksek hızlı bir dilimleme makinesidir. Dilimleyici, üretkenliği artırmanıza ve ürün çıkışını ve verimini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacak bir dizi teknolojik gelişmeler içerir. Optimum hassasiyet; mükemmel dilimleme ve porsiyonlama kalitesi, yüksek performanslı tasarım ve esnek çalışma anlamına geliyor. Göz seviyesinde kontrol paneli ve yeni yüksek çözünürlüklü GEA SmartControl HMI, operatörlerin komple üretim hatlarını yönetmesine ve tarifleri çok hızlı bir şekilde değiştirmesine olanak tanıyor. Bakımı kolay ve güvenilir olan dilimleyiciye çevrimiçi olarak da uzaktan erişilebilir ve gerektiğinde uzaktan destek alınabilir. GEA OptiSlicer 6000, tam otomatik dilimleme ve paketleme hatlarına entegre edilebiliyor. Ayrıca GEA Hat Kontrol sistemi isteğe bağlı olarak da sisteme entegre edilebilir.
 
Gelişmiş paket tasarımı
Yeni GEA PP Plus paketleme makinesi sunduğu üstün özelikli paket tasarımıyla daha güvenli bir yapıda olup tüm paketlerin her noktasında sabit azot ve oksijen dolum basıncını garanti ediyor. GEA’nın tasarladığı ürün taşıma sisteminde yüksek hassasiyetteki ürünlerin yapışması veya değerlerin sapması söz konusu değildir. GEA PP Plus termoform paketleme makinelerine entegre edilebilen in-line oksijen ölçüm sistemi, GEA OxyCheck teknolojisi sayesinde fabrikanızdan çıkan her MAP paketin oksijen içeriğini ve yapışma sağlamlığını kontrol etmek için tasarlanmıştır.
 
GEA PowerHeat Z: GEA Termoform Paketleme Makineleri için gelişmiş bölgesel ısıtma sistemi 
GEA PowerHeat Z, GEA termoform paketleme makinelerinin şekillendirme istasyonlarında kontrollü, hedefe odaklı, üniform ısı dağılımı sağlayan yenilikçi, enerji açısından verimli bir bölgesel ısıtma sistemidir. Tüm gıda ambalajlarına mükemmel şekil verilmesini sağlar ve ambalaj kalitesini yükseltir. Bu akıllı çözüm, özellikle mono materyallerin ve daha ince filmlerin kullanımıyla en önemli sürdürülebilirlik gereksinimlerini karşılıyor.
 
Gea Powerpak12 bin paket/saat kapasiteli dana salam üretimi
GEA PP Plus paketleme makinesi 1500 devir/dakika kapasiteli dilimleme makinesi GEA MegaSlicerXXL ile beraber çalıştığında saatte 12.000 pakete kadar paketleme kapasite elde etmenizi sağlayacak otomatik yüklemeli makine kombinasyonunu sizlere sunuyor. Namet üretim tesislerinde yüksek kapasiteli üretimler için tasarlanmış GEA MegaSlicerXXL ve PP Plus otomatik yüklemeli dilimleme ve paketleme hattının kurulumu tamamlanmıştır.
 
Volkan YıldırımNamet Gıda A.Ş. Teknik ve Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yıldırım, “GEA dilimli ürün paketleme hattı ile ilgili “Makine/hat yatırımlarımızda birincil önceliğimiz sadece kapasite değildir. Uzun yıllardır GEA hazırlık hatlarını, marinasyon hatlarını, dilimleme ve paketleme makinelerini fabrikalarımızda kullanmaktayız” yorumunda bulunarak ekledi: “Namet olarak bizim dilimli ürün paketleme hattından beklentilerimiz kısaca: 
 
· Müşterilerimizin satın aldığı ürünün doğru gramajda olması 
· Dilimlenen ürünün şeklinin deforme olmaması, 
· Paketlerin içeriğindeki gaz oranının istenilen düzeyde olması
· Doğru kaynak ve doğru paket kesimi yapması
· Yukarıda saydıklarımızın sonucu olarak hat sonunda reject sayısının minimum olması,
· Operatörlerin hattı hızlı olarak devreye alması için minimum devreye alma süresi (start up time),
· Operatörlerin menüye hızlı erişim sağlaması
· Arızanın kolay tespit edilebilmesi ve sorunun hızlı çözülebilmesi için yazılımının kullanıcı dostu olması. Hem operatörler hem de teknik personelin ekrandaki arıza ve/veya hata bilgilerini kolaylıkla anlayabilmesi
· Kısa süreli değil, hattın vardiya boyunca minimum hata ile tam performans çalışması
· Minimum yedek parça ihtiyacının olması
· İhtiyaç olan/olabilecek yedek parçalara hızlı olarak erişebilmek
· Teknik Servis ihtiyacı olması durumunda en hızlı şekilde servis desteğinin verilmesi (ihtiyaca göre online, telefonda veya servis fabrika ziyareti)
· Veri alma ve otomasyon sistemimize uygunluğu ve elde edilen verilerin gerçek zamanlı ve doğru bilgiler olmasıdır. Yatırımını yaptığımız GEA dilimleme hattı ile lezzetli ürünler üretmeye devam edeceğiz” dedi.
 
Namet ürünYıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında, sektör lideri ve en hızlı büyüyen kuruluşu olan Namet, Kocaeli Çayırova Üretim Tesisi, İstanbul Tepeören Üretim Tesisi, yıllık 100.000 büyükbaş yetiştirme kapasitesi olan Şanlıurfa Entegre Besi ve Et Tesisi’ne ilave olarak Düzce Gümüşova’da IFS 7 standartlarına göre dizayn edilen 130.000 m2 kapalı alanda faaliyet gösterecek yeni yatırımını inşa ediyor. Namet yeni üretim tesisi yatırımı çevreyi ve doğayı düşünerek net sıfır emisyon sloganı ile dünya standartlarında hijyen ve teknoloji ile donatılmaktadır.”