Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İdil Yiğitbaşı: “Süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek sektörü geliştiriyoruz”

Türkiye'nin önde gelen süt ve süt ürünleri markalarından Pınar Süt, 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek Türkiye’yi sağlıklı, güvenilir süt ve süt ürünleriyle buluşturuyor. Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Ülkemizdeki süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek geliştirdiğimiz için gurur duyuyoruz” diyor. 




SütçülükPınar Süt, 20 binden fazla süt üreticisiyle çalışarak günlük 3 milyon litre çiğ süt işliyor. Süt hayvancılığının sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine destek olan firma, bulunduğu bölgelerdeki süt üretimine canlılık kazandırırken, aynı zamanda et ve yem ticaretinin gelişimine de katkı sağlamayı amaçlıyor. 
 
“500 bin kişilik bir ekosisteme sahibiz”
Pınar Süt’ün gıda güvenliği, kalite, hayvan sağlığı ve beslemesindeki uzmanlığı, inovasyon ve yenilikçiliğe verdiği önemle 50 yıldır sektörün lideri olduğunu belirten Pınar Süt Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, “Üreticilerimiz, tedarikçilerimiz, bayilerimiz ve çalışanlarımızla birlikte 500 bin kişilik bir ekosisteme sahibiz. Sağlıklı ve mutlu nesiller için tüm dünyaya karşı sorumluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen, bilim temelli, kalite odaklı iş anlayışı ile belirlediği iş hedefleri doğrultusunda yürütüyoruz. Bu çalışmalar arasında üreticilerimizi desteklemek ve çiğ sütün kalitesini artırmak için gerçekleştirdiğimiz Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde projesiyle birlikte genç çiftçilerin sürdürülebilir tarım ve kırsal yaşam beklentilerini anlamayı ve sürdürülebilir tarımda yer almasını teşvik etmek amacıyla Genç Çiftçi Mesleki ve Bireysel Kapasite Gelişimi Programı’nı hayata geçirdik. Bizler için en önemlisi genç çiftçileri süt üreticiliğini devam ettirmek için ikna edip tarımı sürdürülebilir kılmak. Özellikle son yıllarda tarım sektöründe yaş ortalaması yükseliyor. Yapılan araştırmalar, üreticilerin yarıdan fazlasının 50 yaşın üzerinde olduğunu gösteriyor. Sektörün yenilenmesi, teknolojinin süreçlere daha fazla dahil edilmesi, farklı görüş açılarıyla zenginleşmesi için süt sektörünün genç üreticilere ihtiyacı var” dedi. 
 
Ä°dil YiÄ�itbaÅ�ıPınar Enstitüsü’nden 8 bin üreticiye eğitim
Tarımın geleceği için sürdürebilirliğin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yiğitbaşı sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yolda başlattığımız Genç Çiftçi Mesleki ve Bireysel Kapasite Gelişimi Programı ile gördük ki genç çiftçiler, üretim ve karar verme mekanizmalarında daha çok yer almak istiyor. Bunun için de Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde projemizle gerçekleştirdiğimiz eğitimlere katılıyorlar. Pınar Süt olarak 1973 yılında başladığımız çiftçi eğitimlerimizi 8 yıldır Pınar Enstitüsü çatısı altında devam ettiriyoruz. Pınar Enstitüsü Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde projesiyle şimdiye kadar 14 farklı ilde 8 binin üzerinde üreticiye hayvan sağlığı, hayvan besleme ve hijyen eğitimleri verdik. Süt sektöründe Türkiye’nin öncü markası olarak, ülkemizdeki süt üretimini ve bölgesel kalkınmayı destekleyerek geliştirdiğimiz için gurur duyuyoruz.”