Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Evde kolayca yapabileceğiniz hafif sütlü tatlılar

Çok fazla malzeme gerekmeden hızlıca yapabileceğiniz ve hafif olmasıyla da dikkat çeken sütlü tatlıları sizler için araştırdık. Tatlı çeşitleri arasında en kolay hazırlanan ve en beğenilenleri de yansıtan bu listemize hemen göz atın. 





Muhallebi tatlısıMuhallebi

Sütlü tatlıların şahı kuşkusuz muhallebidir. Yapımı oldukça kolay ancak pişme süresinde sürekli karıştırılması gerektiğinden bir miktar emek istediğiniz de itiraf edelim. Ancak pişmesinin ardından süslemeleri yapmak için uzun uğraşlar gerekmiyor. Dilerseniz muhallebiyi damla sakızlı olarak da hazırlayabilir ve eşsiz bir lezzet elde edebilirsiniz.

 

Tavuk Göğsü Tatlısı

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği sütlü tatlılardan biri de tavuk göğsü tatlısıdır. Kıvamını doğru şekilde yakalamak için malzeme oranlarını ve malzemelerin eklenme sırasını çok iyi bilmeniz gerekir. İşte bu nedenle uyguladığınız tavuk göğsü tatlısının tarifi mutlaka denenmiş ve doğru tarif olmalıdır. Bu noktada da önerimiz Yemek.com'da yer alan tarifi uygulamanız olacak. Çünkü bu tarifi ilk defa deneyenler bile gayet başarılı bir netice alabiliyor.

 

Fincan Tatlısı

Hafif olması, küçük porsiyonlar halinde sunulması ile ön plana çıkan fincan tatlısı da şipşak hazırlayabileceğiniz sütlü tatlı çeşitlerinden biridir. Üstelik sunumu için dakikalarca uğraşmanız gerekmediği halde muhteşem bir görünüm sunarak iştahları da kabartıyor. İşte bu nedenle tatlı yemek istediğinizde gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz lezzetlerden biri de fincan tatlısıdır. Mutlaka deneyin ve tarif için de kesinlikle Yemek.com adresini ziyaret edin.

 

Tavada Kazandibi Tatlısı

Kazandibi tatlısı Türk mutfağının en eski lezzetlerinden biridir. Bu özel sütlü tatlı çeşidini tavada da yapabileceğinizi belirtelim. Sadece kıvamını tutturmanız ve üstündeki özel katmanın lezzetini yakalayabilmeniz için doğru tarifi uygulamanız büyük bir önem taşıyor. Kullanacağınız malzemelerin oranlarını öğrenmek ve tarifin tamamını görmek için hangi siteyi ziyaret etmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz.

 

Süt Helvası

Klasikleşmiş ve sıklıkla yapılan sütlü tatlı çeşitlerinden daha farklı bir lezzet isteyenler için son derece ideal olan süt helvası tarifi, damaklarda adeta bir lezzet şöleni yaratıyor. Süt helvasını yapmak ve harika bir lezzet elde etmek asla zor değil. Yemek.com'da yer alan tarifi hemen deneyin!