Banner
Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Fast food şirketleri deprem bölgesinde ücretsiz yemek dağıtacak

Birçok fast food şirketi AFAD ve AHBAP'a acil ihtiyaçlar için kurumsal bağış yaptıklarını ve bölgeye ücretsiz gıda desteği sağlandığını açıkladı.




Yemek daÄ�ıtımıMcDonalds Türkiye 
McDonalds Türkiye, deprem bölgesinde depremzedelerin ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla 7 gün boyunca belirlenen noktalarda 50 bin adet ücretsiz yemek dağıtacağını duyurdu. Fast food şirketinden yapılan açıklamada, "Depremin etkisi altındaki bölgelerde hayat normale dönene kadar halkımızın yanındayız. Bugünleri hep birlikte dayanışma ile aşacağız" denildi. Hatay, İskenderun, Antep, Malatya, Maraş'ta yapılacak dağıtımların yerleri de paylaşıldı. 
 
Burger King
Fast food şirketi Burger King de 20 milyon TL değerinde bir destek fonu oluşturduklarını belirtti. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Ata Grubu olarak, tüm ülkemizi yasa boğan depremin gelişmelerini yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen illerde yaşayan vatandaşlarımızın yaralarını biraz da olsa sarabilmek adına 20 milyon TL değerinde bir destek fonu oluşturduk. Bölgedeki öncelikli ihtiyaç gıdaya erişim. Bu ihtiyacı bir nebze gidermek adına hem Burger King markamızın ürünlerini hem de temel gıda ürünlerini içeren 6 tırımızı, kamu tarafından yetkilendirilmiş sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli olarak, bölgedeki vatandaşlarımıza destek verecek şekilde yola çıkarıyoruz. Yaralarımızın bir an önce sarılması dileğiyle... "
 
KFC Türkiye
KFC Türkiye de acil ihtiyaçlar kapsamında su ve gıda yardımı için ilgili kamu ve yardım kuruluşları ile irtibat halinde olduklarını aktardı: "İş Holding olarak yaşanan deprem felaketinden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bölgedeki durumu yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen illerdeki ihtiyaç sahiplerine yapılacak yardımlara katkıda bulunmak amacıyla Holding olarak 10 milyon TL'lik bir fon oluşturduk. Acil ihtiyaçlar kapsamında su ve gıda yardımı için ilgili kamu ve yardım kuruluşları ile irtibat halindeyiz. Bu zor günleri hep birlikte dayanışma içinde aşacağız. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve tüm yaralılara acil şifalar dileriz. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun."
 
Arby's Türkiye
Arby's Türkiye de sosyal medya hesabındaki paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Depremin yaralarını beraber saracağız. Temel gıda ürünlerini içeren ilk tırlarımız afet bölgelerine ulaşmaya başladı. Yetkili kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Milletimizin yanındayız. Bu zor günleri dayanışmayla ve gönül birliğiyle en kısa sürede aşacağımıza inanıyoruz."
 
Domino's Pizza
Yardım tırlarının yola çıktığını belirten Domino's Pizza da, "Domino's olarak depremin gerçekleşmesinin hemen ardından depremden etkilenen tüm illerimize yardım ulaştırmak üzere yetkili kurumlarla çalışmayı sürdürmekteyiz. Bu kapsamda; Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay koordinasyonunda belirlenen ihtiyaçlara göre hazırlanan yardım tırlarımız yola çıkmıştır. Diğer yardım tırımız da yarın sabah yola çıkarak temel gıda maddelerinden oluşan ihtiyaç malzemelerini bölgeye iletecektir. Kızılay ile koordineli şekilde bölgede oluşan ihtiyaçları takıp etmeye devam ederek yardım malzemelerini deprem bölgelerine iletmeyi sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmaya bir adım daha yaklaşacağımıza gönülden inanıyoruz" ifadelerine yer verdi. 
 
Kaynak: gazeteduvar.com