Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Tetra Pak’ta ‘Beyaz Bayrak’ dönemi

Tetra Pak, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ‘Beyaz Bayrak’ uygulamasının ilk sahiplerinden biri oldu. Uygulama kriterlerini eksiksiz yerine getiren Tetra Pak, bu alanda başarı sağlayan 20 işletme arasına girmeye hak kazandı.




Tetra Pak beyaz bayrak ödülüÇalışma hayatında uzun süredir beklenen ‘Beyaz Bayrak’ ilk sahiplerini buldu. Tüm iş süreçlerinde gıdanın yanı sıra insanı ve gezegeni korumaya yönelik bir yaklaşımla hareket eden Tetra Pak, devlete ve çalışanlarına olan sorumluluğunu eksiksiz yerine getirerek Beyaz Bayrak alan şirketlerden biri oldu.
 
“Kamu otoritelerine ve çalışanlarımıza karşı üstlendiğimiz sorumluluğumuzu kanıtladık”
Tetra Pak adına Beyaz Bayrak ödülünü alan Tetra Pak Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Nur Peker, şunları söyledi: “İşletmelere itibar kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Beyaz Bayrak uygulamasının ilk sahiplerinden biri olduğumuz için çok mutluyuz. Tüm kriterleri karşılayan çalışmalarımızı Beyaz Bayrak başarısıyla taçlandırdık ve bu başarı bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. 20 işletme arasına girerek hem kamu otoritelerine hem de çalışanlarımıza karşı üstlendiğimiz sorumluluğumuzu kanıtladık. Tetra Pak olarak, örnek teşkil edecek iş modellerimizi ve insan kaynakları politikamızı sürdürülebilir kılmak hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”
 
Beyaz Bayrak uygulaması kapsamında üzerine düşen sorumlulukları eksiksiz yerine getiren işletmeler, devletin sağlayacağı teşvik ve uygulamalardan öncelikli olarak faydalanacak. Beyaz Bayrak, iyi örneklerin teşvik edilmesinde de önemli rol oynayacak.