Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Knorr’dan afet durumlarına özel ürün: Mercimekli Erişte Aşı

Knorr, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerinden yola çıkılarak belirlenmiş beslenme kriterlerini gözeterek afet durumlarına özel Knorr Mercimekli Erişte Aşı’nı geliştirdi. Enerji içeriğinin ’i protein kaynaklarından gelen Knorr Mercimekli Erişte Aşı, sahip olduğu besin değerleri ile afetlerden etkilenen bireylerin protein, lif ve sıvı alımına katkıda bulunacak.




Knorr EriÅ�te AÅ�ıAfet durumlarından etkilenen bireylerin beslenmelerini desteklemek üzere yola çıkan Knorr, afet anlarına özel olarak Knorr Mercimekli Erişte Aşı’nı geliştirdi. Ürün, ilk olarak farklı illerdeki konteyner kentlerde AFAD  koordinasyonu ile dağıtılacak. Afetten etkilenen bireylerde enerji, protein, lif ve vitamin – mineral gibi besin öğeleri alımlarında yetersizlikler görülebiliyor. Kişilerde uzun süreli beslenme yetersizliklerinin önlenebilmesi için protein gibi besin öğelerinden zengin ve enerji gereksinimine katkıda bulunabilecek besin alımı önem kazanıyor. 
 
Knorr, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerilerinden yola çıkılarak belirlenmiş beslenme kriterleriyle geliştirdiği Knorr Mercimekli Erişte Aşı’nın zengin lif ve protein kaynağı sunan, besleyici ve bol malzemeli içeriğiyle afetten etkilenen bireylerin beslenmelerine katkı sunmayı hedefliyor.
 
Melisa Kısacık: “Deprem bölgesine desteğimizi sürdürüyoruz”
Depremin ardından ilk günden itibaren çorbaları ve diğer ürünleriyle afetten etkilenen binlerce insanın yanında olmak için hızla harekete geçtiklerini söyleyen Knorr Marka Müdürü Melisa Kısacık, “Knorr olarak afetin ilk günlerinden itibaren bölge halkının yanında olmaya öncelik verdiklerini belirterek; “İlk aşamada 2 milyon porsiyon ürün desteğine ilave olarak Kızılay ve AFAD koordinasyonuyla belirlenen Hatay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere altı ilde bulunan aşevlerine çorba gönderimini sağladık. Yine bölgede Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Osmaniye ve Hatay illerinde de valiliklerin koordinasyonu ve ihtiyaçlara göre yönlendirmesiyle oluşturulan güzergahlarda mobil çorba araçlarımızla çorbalarımızı ikram ettik. Şimdi de afet durumlarına özel olarak geliştirdiğimiz Knorr Mercimekli Erişte Aşı’nı AFAD aracılığıyla bölgeye ulaştıracağız. Yeni geliştirdiğimiz bu ürün satışa sunulmayacak” dedi.