Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ekin Endüstriyel, MIT paslanmaz plakalı eşanjörler ile gıda üretiminde katma değer yaratıyor

Ekin Endüstriyel tarafından üretilen MIT paslanmaz plakalı eşanjörler, süt ve süt ürünleri, meyve suyu, konserve gıda endüstrisi, alkollü içecekler ve hazır yemek gibi birçok sektörde ürünlerin raf ömrünü uzatıyor.




MIT eÅ�anjörGıda endüstrisinde adından sıkça söz ettiren Ekin Endüstriyel, üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. Firma, hijyen standartlarını yukarıya taşımak, su ve enerjiden maksimum tasarruf sağlamak için AR-GE departmanıyla maksimum verimlilik adına çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte paslanmaz plakalı eşanjör üretiminde de müşteri taleplerine göre oldukça titiz çalışarak, ihracat kapasitesini de artırıyor.
 
Gıdaların raf ömrünü uzatan teknolojiler
Pastörizasyon eşanjörü olarak da bilinen paslanmaz plakalı eşanjörler, özel paslanmaz dokularıyla sütü yüzeylerinde eşit dağıtarak homojen bir pastörizasyon sağlıyor. Bu işlem mikroorganizmaların büyük ölçüde öldürülmesi veya etkisiz hale getirilmesi için uygulanarak gıdaların raf ömrünü uzatıyor. Su, enerji ve kimyasallardan tasarruf ediyor. Burada akla ilk gelen gıda süt olsa da, meyve suyu, peynir altı suyu ve salamura gibi farklı gıdalarda da tercih ediliyor. 
 
Süt ve süt ürünleri, meyve suyu, konserve gıda endüstrisi, alkollü içecekler ve hazır yemek gibi birçok endüstride kullanım olanağı sunan paslanmaz plakalı eşanjörler, ürünlerin raf ömrünü uzatıp, hijyenik ve etkili bir şekilde işlenmesine yardımcı oluyor. Bira ve alkollü içeceklerde ise mikrobiyal kontaminasyonu önleyerek kaliteyi koruyor.
 
Plakalı eşanjörlerde yenilikçi imalat anlayışıyla MIT’i üreten Ekin Ailesi, paslanmaz plakalı eşanjör üretimi konusunda da insan sağlığını oldukça önemsiyor.