Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Coca-Cola İçecek’e eşit ücret sertifikası

Coca-Cola İçecek (CCI) kurumlardaki ücret eşitsizliklerini bilimsel yollarla değerlendiren Eşit Ücret Derneği (Equal Salary Foundation) tarafından, eşit ücret sertifikasına layık görüldü. Coca-Cola İçecek böylece, eşit ücret sertifikası alan dünyadaki ilk şişeleme şirketi ve aynı zamanda bu sertifikaya sahip Türkiye merkezli ilk global şirket oldu. 




Coca Cola İçecek2030 Sürdürülebilirlik Taahhütleri kapsamında, denetimlerinin PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından yapıldığı Eşit Ücret Derneği’ne (Equal Salary Foundation) sertifikasyon süreci için gönüllü olarak başvuran CCI, detaylı bir inceleme sürecinin ardından eşit ücret sertifikası almaya hak kazandı. CCI böylece, bu sertifikayı almaya hak kazanan dünyadaki ilk şişeleme şirketi oldu. CCI ayrıca bu sertifikaya sahip Türkiye merkezli ilk global ve aynı zamanda Özbekistan, Irak, Azerbaycan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Tacikistan'da belgelendirilen ilk şirket.
 
Melis Tunaveli: “Eşitlik, 2030 sürdürülebilirlik taahhütlerimizin merkezinde yer alıyor”
Coca-Cola İçecek İnsan Kaynakları İcra Kurulu Üyesi Melis Tunaveli, eşit ücret sertifikasının CCI’ın sürdürülebilirlik taahhütlerine ulaşma yolculuğunun en önemli kilometre taşlarından biri olduğunu söyledi. Tunaveli, “Eşitlik, geleceğimizin en önemli ayağı ve 2030 sürdürülebilirlik taahhütlerimizin de merkezinde yer alıyor. Bu sertifikayı almak, sektörümüzde ve bulunduğumuz coğrafyalarda öncü olarak adımızı duyurmak, büyük bir onur. Eşitlik için daha yapacak çok şeyimiz olduğunu biliyoruz. Eşitliğe olan bağlılığımızı sertifikasyonun bir gereği olduğu için değil, şirketimizin DNA'sında yer aldığı için sürdüreceğiz” diye konuştu.
 
Noémie Storbeck: “Eşit ücret sertifikası sürdürülebilir gelecek inşa etmek için sağlam bir temel”
Noémie Storbeck, Eşit ücret sertifikasının en geniş anlamda sürdürülebilir gelecek inşa etmek için sağlam bir temel olduğunu söyledi. Storbeck, “Coca-Cola İçecek, dünyada eşit ücret sertifikası alan ilk şişeleme şirketidir. Sürdürülebilirliği bir öncelik olarak belirleyen CCI, çeşitlilik arz eden iş gücüne yatırım yapmaya karar verdi ve yapılacak en doğru şey de bu" yorumunu yaptı.