Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Meyve suyu endüstrisi İstanbul’da buluştu

Bu sene 30. kuruluş yılını kutlayan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) tarafından düzenlenen ve sektörün uluslararası nitelikte en önemli yıllık buluşması “Juiceful Istanbul Summit” etkinliğinin 12.’si İstanbul'da gerçekleştirildi.




Juiceful Ä°stanbul Summit foto21 Eylül 2023’de Radisson Collection Hotel Vadi İstanbul’da yapılan zirvede; meyve suyu endüstrisinin önde gelen ve farklı iş kollarında hizmet veren yerel-küresel temsilcileri bir araya gelerek sektörün sorunlarını, fırsatlarını ve gelecek hedeflerini masaya yatırdılar. 2010 yılından bu yana düzenlenen etkinlik; tarıma, ekonomiye, çevreye ve beslenmeye yarar sağlayan meyve suyu endüstrisinin paydaşlarını bir kez daha buluşturdu. 200’ü aşkın yerli ve yabancı üst düzey yöneticinin katıldığı zirve programında, Türkiye’den ve yurt dışından 13 konuşmacı sunumlarını gerçekleştirdi.
 
İpek İşbitiren: “Sektörümüz ve ülkemiz ihracatına destek vermek adına memnuniyet duyuyoruz”
Etkinliğin açılışında söz alan MEYED Genel Sekreteri İpek İşbitiren, “Her geçen sene çıtası yükselen zirvenin bu seneki programı endüstrinin ‘bahçeden sofraya’ yolculuğunda bütüncül fayda sağlamasına hizmet edecek yol haritalarına ışık tutacak şekilde oluşturuldu. MEYED üyelerine bir buluşma noktası sağlamanın yanı sıra onları katma değer zincirinden yerli ve yabancı (Amerika, Almanya, Avusturya, İsviçre, Rusya, Özbekistan, Ortadoğu) temsilcilerle de buluşturmuş olmaktan sektörümüz ve ülkemiz ihracatına destek vermek adına memnuniyet duyuyoruz” dedi.
 
Cumhuriyetin 100. yılında MEYED’in 30’ncu yılını da kutlama gururuyla Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, geçmiş dönem yönetim kurulu başkanları Mahmut A. Duruk ve İlker Güney ve hali hazırda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ozan Diren’e teşekkür plaketleri takdim edildi. MEYED’in birleştirici ruhununun güçlenerek devam ettirildiği ve sektörel gelişimin kurumsal anlayışla harmanlanarak tüm başkanlar, yönetim kurulları ve üyeler tarafından sahip çıkılmasının önemine vurgu yaparak başarıların devamına inançlarını dile getirdiler.
 
İlgi çekici konularda sunumlar yapıldı
Kategorisinde fark yaratan şirket ve kurumların üst düzey sözcüleri, meyve suyu endüstrisinin ortak geleceğini şekillendirmeye ve 1 milyar dolar ihracat hedefine katkı sunacak ufuk açıcı değerlendirmelerini 12. Juiceful Istanbul Summit programında paylaştılar. Yoğun ilgiyle izlenen zirvede söz alan konuşmacılar; ekonomik görünüm, iklim değişikliğinin tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayideki derin etkileri, ambalaj odağında sürdürülebilirlik stratejilerinin meyve suyu endüstrisi için önemi, enerji verimliliğinde güncel gelişmeler, çeşitli koşullarla beraber değişen hayat tarzları ve beklentilerle ürün ve kanal tercihlerinde yaşanan değişimlerin sektöre etkileri, tüketici tercihlerindeki değişimin meyve suyunda sağlık ve zindelik çözümlerine  etkisi ve yeni fırsatlar, CIS ve EEU üye ülkeleri ile iş birlikleri fırsatları gibi başlıklarda sunumlarını gerçekleştirdiler.