Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Perfetti Van Melle Türkiye’ye yeni genel müdür  

2021 yılı sonunda Türkiye Satış Direktörü olarak Perfetti Van Melle bünyesine katılan Umut Şekerdağ, görevine Perfetti Van Melle Türkiye Genel Müdürü olarak devam edecek.




Umut Å�ekerdaÄ�Vivident, Mentos, Big Babol ve Chupa Chups gibi markalarıyla sakız ve şeker sektöründe faaliyet gösteren Perfetti Van Melle Türkiye’nin genel müdür pozisyonuna Umut Şekerdağ atandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde mühendislik lisans eğitimini ve işletme (MBA) yüksek lisansını tamamlayan Umut Şekerdağ, iş hayatına 2008 yılında Reckitt’de Ankara Geleneksel Kanal Satış Yöneticisi olarak başladı. Devamında 8 sene boyunca farklı şehirlerde, geleneksel kanal, modern kanal ve ticari pazarlama departmanlarında farklı pozisyonlarda görev yaptı. 
 
Finish Lider Market Ticari Pazarlama Müdürlüğü’nden sonra SCJ bünyesine Türkiye ve İsrail’den sorumlu ticari pazarlama müdürü olarak katıldı ve burada çalıştığı yaklaşık 6 sene boyunca sırasıyla; MENAP & Türkiye bölgesinden sorumlu ticari pazarlama müdürü, ulusal müşterilerden sorumlu kanal müdürü ve yaklaşık 3 sene süren Türkiye satış direktörlüğü görevlerini üstlendi.
 
Kasım 2021’de Perfetti Van Melle Türkiye'ye katıldı
15 yılı aşan kariyer hayatında satış ve ticari pazarlama alanlarında 10’dan fazla ülke ve kategori deneyimi kazanan Umut Şekerdağ, Kasım 2021’de Perfetti Van Melle Türkiye’de Satış Direktörü görevine başladı. Dahil olduğu günden itibaren, şirketin sahaya gidiş modeli başta olmak üzere tüm satış organizasyonundaki transformasyona liderlik etti. Kanal stratejilerin geliştirilmesi ve büyüme planlarının oluşturulmasında gösterdiği liderlikle her kanalda tüm markaların pazar payı kazanmasında büyük rol oynadı.