Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Hafız Mustafa’dan Eskişehir’e okul ve kongre merkezi projesi

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan markalardan Hafız Mustafa, Eskişehir’de temelini attığı Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle gelecek nesillere önemli miraslar bırakmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan yapılar, deprem gerçeği göz önünde bulundurularak tasarlanacak. Kongre merkezi 600 kişilik etkinliklere ev sahibi yapma potansiyeli taşırken, 32 derslikten oluşacak inovatif okul ise ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendi kendine üretecek. 




Hacı Hatice Ongurlar OrtaokuluTürkiye’nin sevilen lezzetlerini 1864 yılından bu yana dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerle buluşturan Hafız Mustafa, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında temelini attığı “Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu” ve Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı projeleriyle Eskişehir’e iki önemli yapı kazandıracak. Bir buçuk asırdan uzun süredir faaliyetlerini sürdüren marka, gelecek nesillerin eğitim, sanat ve kültürel yönden katkıda bulunacak.  
 
Her iki proje de deprem gerçeğine uygun inşa edilecek
Hafız Mustafa’nın sosyal sorumluluk misyonu kapsamında hayta geçirdiği projenin temel atma törenine; Hafız Mustafa Onursal Başkanı Avni Ongurlar, Yönetim Kurulu Başkanı Eren Ongurlar ile Yönetim Kurulu Üyesi Emre Ongurlar’ın yanı sıra, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Emniyet Genel Müdürü Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve protokol üyeleri de katılım sağladı. Proje kapsamında hayata geçirilecek 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu, deprem gerçeği göz önünde bulundurularak yatay mimariye uygun 4 katlı şekilde inşa edilecek. En az 100 yıl ayakta kalması planlanan okul, aynı zamanda çevreci yapısı sayesinde kendi enerji ihtiyacını kendisi karşılayacak. İçerisinde sergi alanları, toplantı salonları ve atölyelerin yer alacağı kongre merkezi ise 600 kişilik etkinliklere ev sahipliği yaparak kentin kültürel ihtiyaçlarına karşılık verecek. 
 
“Toplum gelişiminin arkasındaki güç eğitimdir”
Temel atma törenindeki konuşmasında hayata geçirdikleri projelerin geleceği aydınlatan birer meşale olacağına inandıklarını söyleyen Avni Ongurlar, “Rahmetli annemizin adını taşıyacak 32 derslikli Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu; bizler için bir okul olmaktan öte, eğitimli, kültürlü, yardımlaşmayı seven bireyler yetiştirmenin bir taahhüdüdür. Diğer taraftan, bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitimdeki başarısına bağlıdır. Toplumsal hayat hızla değişiyor, bilim ve teknoloji sürekli bir gelişim içerisinde. Dolayısıyla eğitimin önemi daha da artıyor. Okullar bizi empatiyi, saygıyı, eleştirel düşünmeyi ve doğruyu yanlıştan ayırma kapasitesini geliştirerek sorumlu vatandaşlar olarak şekillendirir. Karar verme becerilerimizi ve problem çözme yeteneklerimizi beslerler. Yaşam boyu eğitim ve öğretimin önemine inanıyoruz. Bu nedenle eğitime destek vermeye kararlıyız ve gelecekte daha fazla eğitim kurumu kurmayı umuyoruz” dedi.  
 
Eğitimin toplumumun ve milletin gelişiminin arkasındaki itici güç olduğuna inandıklarını söyleyen Avni Ongurlar, kongre merkezine ilişkin de şu ifadeleri kullandı: “Babam Hacı Bahri Ongurlar’ın adını taşıyan kongre merkezi ise kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak Eskişehir'in sanat ve kültür alanındaki gelişimine katkıda bulunacak. Kültür ve sanatın toplumları bir arada tutma gücüne olan inancımız, bu kongre merkezini hayata geçirmemizdeki etkenlerin başında geliyor. İçerisinde sergi salonları, toplantı salonları, atölyeler ve kafelerin bulunacağı kongre merkezimiz, 600 kişilik etkinliklere ev sahipliği yapma kapasitesinde olacak. 160 yıllık bir marka olarak, vatanımızı ve milletimizi yüceltmek için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.”
 
Okul projesinde çevre dostu uygulamalara büyük önem verildi
İnşa edecekleri okul ve kongre merkeziyle birlikte gelecek nesillere önemli miraslar bırakacaklarını söyleyen Eren Ongurlar ise “Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu sadece bir eğitim kurumu olmanın ötesinde, bir toplumun vizyonunu taşıyor. Geleceğin liderleri, bilim insanları, sanatçıları ve girişimcilerini yetiştirmek için bu okul, yeni nesillere ışık tutacak bir merkez olacaktır. Bu projeyi gerçekleştirirken, sürdürülebilirlik ilkesine ve çevre dostu uygulamalara büyük önem verdik. Hacı Hatice Ongurlar Ortaokulu, kendi enerjisini üreten ve çevre dostu teknolojileri teşvik eden bir model okul olacaktır. Hacı Bahri Ongurlar Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı ise genç nesillerin daha güçlü bir şekilde yetişmesine ve kültürel anlamda da beslenmelerine katkı sağlayacak önemli bir adım olacak” diye konuştu.