Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Teksüt’ün yeni ürünü Laktozsuz Süt raflarda

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri markalarından Teksüt, süt keyfinden vazgeçemeyenler için yeni ürünü Teksüt Laktozsuz Süt’ü satışa sundu. Besin değeri olarak normal süt ile aynı değerlere sahip olan ve 1 litrelik ambalajında raflarda yerini alan laktozsuz süt; herkes için hafif, keyifli ve sindirimi kolay bir ürün olarak ön plana çıkıyor. 




Teksüt laktozsuz sütTeksüt Satış Direktörü Murat Keleş, Teksüt olarak her yıl düzenli bir şekilde ürün yelpazesini geliştirerek yeni ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmayı hedeflediklerini belirtti. Murat Keleş, “Hem yatırım hem de pazarlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Bunun son halkası Teksüt Laktozsuz Süt. İlk üretim planlamamızda 1 litrelik ambalajda sunduğumuz bu ürün ile ilgili önümüzdeki dönemde Ev Dışı Tüketim (EDT) ve HORECA sektöründen gelecek talebe yönelik olarak da farklı ambalajlarda üretim yapmayı hedefliyoruz” dedi.
 
Laktozsuz süt trendi
Murat Keleş, pandemi döneminin toplumda sağlıklı beslenme ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında büyük bir farkındalık yarattığına vurgu yaparak, bu dönemde Teksüt müşterilerinden laktozsuz süt üretmeleri konusunda talep aldıklarını söyledi. Herkesin evlerde daha çok zaman geçirdiği, spor yapmanın ve hareket etmenin kısıtlı olduğu dönemde laktozsuz süt tüketiminin arttığını gözlemlediklerini belirten Keleş, “Müşterilerimizin de talebi sonrasında laktozsuz sütü üretim planlamamıza aldık ve müşterilerimize sunduk. Süt grubu  ile başlayan bu çalışmalarımıza farklı ürün gamlarında da  devam etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Laktozsuz sütün faydaları
· Sindirimi kolaylaştırır
· Kemik sağlığını korur
· İlaçların yan etkisini azaltır
· Acıkmayı geciktirir, tok tutar
· Cilt sağlığına katkı sağlar
· Kilo vermeye yardımcı olur
· Zihin gelişimini destekler