Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Süt ve süt ürünlerinde 2022’nin ihracat şampiyonu Sütaş

2022’de 62 milyon dolarlık ihracatı ile süt ve süt ürünleri sektöründe bugüne kadar gerçekleşen en yüksek rakama ulaşan Sütaş, İstanbul İhracatçı Birlikleri’nin ihracatları ile ülke ekonomisine katkıda bulunan üyelerini ödüllendirdiği törende “Süt ve Süt Ürünleri” kategorisinde birincilik ödülünü aldı.




SütaÅ� ihracat ödülüİstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2022 yılındaki ihracatları ile ülke ekonomisine katkıda bulunan üyelerini ödüllendirdi. 2022’de 62 milyon dolarlık ihracatıyla süt ve süt ürünlerinde bugüne kadar gerçekleşen en yüksek ihracat rakamına ulaşan Sütaş, sektörünün ihracat şampiyonu olurken “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller”de de dördüncü sırada yer aldı.
 
29 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen ödül töreninde İstanbul İhracatçı Birlikleri üyeleri arasında en fazla ihracata ulaşan firmalara ödülleri takdim edildi. Sütaş Uluslararası Pazarlar ve İhracat Direktörü Arman Anık, “Avrupa Birliği, İngiltere ve Balkan ülkelerinde tüketici ürünlerinde olduğu kadar endüstriyel ürünler pazarında kurduğumuz yeni bağlantılar ve ürettiğimiz inovatif ürünler ile güçlü bir büyüme sergiledik. MENA (Ortadoğu-Kuzey Afrika) Bölgesi’nde de Irak, Ürdün, Libya, BAE ve Umman pazarlarında büyümeye devam ederek bölgeye yönelik ihracatımızı artırdık. Yeni bağlantılar ve pazarlar, 2022 yılında süt ve süt ürünleri ihracatında bize sektörümüzün rekorunu getirdi” diye konuştu.  
 
Sütaş, 2022 ihracat başarısı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından hazırlanan “2022 Yılı-Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı” listesinde de 469'uncu sırada yer almıştı.
 
Sütaş hakkında
 
· Sütaş 5 bin çalışanının yanı sıra satış dağıtım grubundaki iş ortakları ile birlikte 7 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.
· 2022 net konsolide cirosu 15 milyar TL
· 4 entegre tesisinde;
o Her gün 6,8 milyon paket süt ürünü,
o Yem fabrikalarında günde 1.380 ton karma yem üretiyor. 
o Endüstriyel tesislerinde kullandığı elektrik ihtiyacının yüzde 80’ini çiftliklerinin gübrelerinden ve organik atıklarından üretiyor.