Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Ekici Süzme Peynir’e uluslararası lezzet ödülü

Türkiye’nin önde gelen peynir markalarından Ekici Peynir, Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (International Taste Institute ITI) tarafından yapılan tat değerlendirmeleri sonucunda Ekici Süzme Peynir ile lezzette mükemmelliğin tanınmış bir sembolü olan “Superior Taste Award” almaya hak kazandı. Ekici Peynir bu yıl beşinci kez üç yıldız alarak Kristal Lezzet Ödülü’nü de korumaya devam ediyor.




Ekici süzme peynirDünyanın en prestijli kuruluşlarından biri olan Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün her yıl düzenlediği “2024 Lezzet Ödülleri” bu yıl da dünyadaki en lezzetli ürünleri ödüllendirmeye devam ediyor. Brüksel merkezli Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü bünyesinde birden çok Michelin yıldızlı uzman şef ve sömeliyeleriyle yaptığı değerlendirmeler sonucunda Ekici Süzme Peynir lezzet ödülüne layık gördü.
 
Beşinci kez 3 yıldız aldı
2017’den bu yana Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından ödüllendirilen Ekici Süzme Peynir beşinci kez üç yıldız alarak 2019 yılında kazandığı “Kristal Lezzet Ödülü’nü” bu yıl da korudu. Birbirinden lezzetli ürünlerini her geçen gün daha da çeşitlendirerek tüketicilerine sunmaya devam ettiklerini belirten Ekici Peynir Genel Müdürü Burçin Ekici, “60 yılı aşkın süredir en kaliteli sütlerden Türk damak tadına uygun peynirler üreten Ekici olarak Türkiye’yi dünyada temsil etmekten gurur duyuyoruz. Ülkemizin süt kalitesi sayesinde kaliteli ve lezzetli peynirler üretmeye ve yaptığımız AR-GE çalışmaları ile yepyeni lezzetleri peynir severlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Ekici Peynir’in birbirinden lezzetli ürün çeşitleri Avrupa, ABD hatta Çin’de büyük ilgi görüyor” dedi.