Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
METTLER TOLEDO Form+ ile hatasız formülasyon çözümleri

METTLER TOLEDO tarafından geliştirilen yenilikçi reçete yönetim sistemi çözümü Form+ ile formülasyon süreçlerinizde kullanıcı hatalarını önleyerek, genel israf azaltabilir, üretkenliği en üst seviyeye çıkarabilir ve ek bir maliyet kalemi olan yeniden işleme ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz. 




MT resim 1METTLER TOLEDO, gelişen teknolojiyle endüstriyel otomasyon alanında birçok iş sürecini optimize etme ve hataları en aza indirme fırsatı sunmuştur. Bu avantajlardan biri de formülasyon süreçlerinin sistematik kontrolünün sağlanabilmesidir. Manuel ölçüm girişlerini ortadan kaldırarak, formülasyon sürecinizdeki tekrarlayan görevlerin neden olduğu hataları ve riskleri azaltabilirsiniz. Bu şekilde, operatörlerin güvenle çalışmasını sağlayabilir ve verimliliği artırabilirsiniz.
 
Tekrarlayan görevler, genellikle insana olan güvenin bir sonucu olarak rahatlıkla yerine getirilir. Ancak bu durum, hatalı sonuçlara ve kalite kayıplarına yol açabilir. Manuel veri girişi işlemleri, yazılım veya otomasyon sistemlerinin olmadığı durumlarda sıkça kullanılır. Ancak bu yöntem, yanlış verilerin, kaybolan kağıtların, karalanmış el yazılarının ve veri girişi hatalarının belgelenmesine yol açabilir. Bu hatalar, süreçlerinizin doğruluğunu tehlikeye atar ve gelecekte ortaya çıkabilecek sorunların tespitini ve çözümünü zorlaştırır.
 
Otomatik veri girişi, formülasyon süreciniz için büyük bir avantaj sağlar. Bu sayede süreçleriniz hakkında doğrulayıcı verilere ulaşma ve bu verileri izleme imkanına sahip olursunuz. Ölçüm verileriniz doğrudan elektronik sistemlere kaydedildiği için yanlış verilerin önüne geçilir ve verilerinizin kaybolma riski ortadan kalkar. Ayrıca, el yazısının okunmasına bağlı hatalar da ortadan kaldırılır. İhtiyacınız olan verilere hızlı ve kolay bir şekilde hatta uzaktan erişebilir ve sürecinizi istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz.
 
MT 3. görselKâğıt tabanlı formülasyon süreçleri, insan hatalarına ve okunamayan el yazılarına dayalı olarak hatalara eğilimlidir. Operatörlerin yüksek kaliteli üretimlerine odaklanması gerekirken aynı zamanda üretimi belgelemesi beklenir. Bu durum, önemli bir parti veya geri çağırma durumunda belgelerin manuel olarak sıralanması ve gözden geçirilmesi gerektiğini gösterir. Bu işlemler de süreci gerek zaman kaybı gerek verimliliğin düşmesi açısından üretici için dezavantajlı bir hale getirir.
 
Form+ yazılımı kullanıcı dostu bir uygulamadır, operatörlere sistematik iyileştirmeler sunar ve formülasyon sürecini karmaşık hale getirmez. Adım adım rehberlik ve kolay tanımlamalar sayesinde operatörler, süreçlerini hata riski olmadan yönetebilir ve üretimlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bu yazılım, operatörlerin verimliliklerini artırırken, hata yapma riskini de azaltır.
 
Akıllı tarif geliştirme özelliği, üretim yönteminize uyarlamalar yapmanıza olanak sağlar. Form+ kullanıldığında, süreç ve üretim değişiklikleri için yoğun çabalar sarf etmenize gerek kalmaz. Operasyonlar, kurulum ve ölçeklendirme için yüksek verimde kalite iyileştirmeleri yapmanızı sağlar. Bu sayede, üretiminizde daha az hata olur ve kalite standartlarınızı daha etkin bir şekilde tutabilirsiniz.
 
Özellikler ve faydalar 
 
• Esnek reçete yönetimi ve Active Directory desteği ile Form+'ı mevcut üretim süreçlerinize ve IT ortamınıza sorunsuz bir şekilde entegre edin. 
• Operatörün izleyeceği varsayılan adımları kolayca tanımlayın ve hataya açık manuel etkinlikleri akıllı etkinliklerle değiştirin Otomatik ölçek seçimi, otomatik dara veya tolerans sınırları dahilinde otomatik kabul gibi otomatik eylemler. 
• Otomatik veri toplama ile kâğıt bazlı, manuel kayıt tutma süreçlerini ortadan kaldırın. 
• Verilerinizi ihtiyaç duyduğunuz yerden ve istediğiniz zaman alın. 
• Gerekirse gizli mod ile tarifinizi gizli tutun. 
• Malzemeleri, tarifleri ve üretim siparişlerini tartım sisteminize aktarın ve bunlarla ilgili gerçek bilgileri izleyin API aracılığıyla ERP sistemlerine bağlantı ile özellikle malzeme tüketimini tartma eylemleri. 
• Çalışanlarınızı tehlikeli maddeler ve gıda alerjenlerine karşı görsel güvenlik uyarılarıyla koruyun.
 
MT Form+
 
Daha fazla bilgi için; METTLER TOLEDO FORM+ FORMÜLASYON ÇÖZÜMLERİ adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Ölçü ve tartım teknolojilerinde global marka: METTLER TOLEDO
Hassas cihazlar sektörünün önde gelen firmalarından biri olan Mettler Toledo, dünya çapında faaliyet gösteren bir üretici ve hizmet sağlayıcısıdır. Şirket, birçok pazar segmentinde öncü konumdadır. Hem zorlu endüstriyel ve gıda üretim süreçlerinde, hem de laboratuvarlarda ve hat içi ölçümler için tartım sistemleri ve analiz cihazları alanında en büyük tedarikçilerden biridir. Mettler Toledo Endüstriyel bölümü olarak sizlere, zorlu endüstriyel ortamlarda kolay entegrasyon sağlayan, doğru, tekrarlanabilir ve hızlı çözümler sunmaktayız. Endüstriyel teraziler ve tartım sistemleri; masaüstü teraziler, yer kantarları, palet kantarları, ray ve kamyon kantarlarının yanı sıra tank ve silo tartımına yönelik tartım modüllerini ve yük hücrelerini içerir. Mettler Toledo endüstriyel kantarları, 0,001 gramdan birkaç tona kadar ölçüm yapabilir ve basit tartım, ticari uygulamalara yönelik tartım ve daha pek çok amaçla kullanılabilir. Tam proses kontrolü ve görünürlük için endüstriyel terazinizi bir terazi göstergesi, yazılım çözümü ve entegre edilmesi kolay aksesuarlarla birlikte kullanın.