Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
METTLER TOLEDO'dan düşük yoğunluktaki tespiti zor maddelerde emsalsiz algılama teknolojisi

METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, bugüne kadarki en ileri seviye X-ray kontrol teknolojisini piyasaya sürerek, paketlenmiş gıda ürünlerindeki düşük yoğunluklu yabancı maddelerin tespitinde devrim niteliğinde bir adım attı. Yeni teknoloji, gıda üreticilerinin ürün geri çağırma durumlarından kurtulmasına, gereksiz ürün atık maliyetlerini azaltmasına, ürün bütünlüğünü iyileştirmesine ve marka itibarını korumasına yardımcı olacak.





 
Mettler Toledo logoİleri seviye METTLER TOLEDO DXD ve DXD+ çift enerjili dedektör teknolojisi; kireçlenmiş kemik, düşük mineralli cam, kauçuk ve bazı plastikler gibi yabancı cisimleri tanımlayacak şekilde optimize edildi. Makarna paketleri, tavuk göğsü, sosisler ve dondurulmuş patates bazlı ürünler gibi üst üste binen ve çok dokulu içeriklerin oluşturduğu "dağınık" veya "net olmayan" X-ray görüntülerinde bu tür yabancı maddelerin geleneksel metotlarla saptanması zordur. 
 
MT jenerik 3
Pratik yeni METTLER TOLEDO İleri Seviye Yabancı Madde Tespiti, yazılım araçlarıyla birlikte kullanılabilir. Bu yazılım araçları, ileri seviye DXD ve DXD+ dedektör teknolojisiyle mükemmel uyum sağlar. Yazılım, X-ray görüntüsündeki gıda ürününde tespit edilen yüksek yoğunluklu yabancı maddeyi ayırıp çıkarmaya yardımcı olmanın yanı sıra, daha düşük yoğunluklu yabancı maddelerin varlığını da tespit eder. DXD ve DXD+ teknolojisinin doğruluğunun ve güvenilirliğinin bir sonucu olarak, gıda üreticileri, ürünlerinin tüketiciler için güvenli olduğuna ve Hatalı Ayırma Oranlarını ve ürün israfını azaltacaklarına daha fazla emin olabilirler. Bu da hızlı bir yatırım getirisi sağlamaya yardımcı olur. 
 
MT x ray
Görsel 1: Tavuk. METTLER TOLEDO DXD teknolojisi ile tavuk göğsünde 2 mm kemik tespiti
 
Görsel 2: Makarna Paketi. METTLER TOLEDO DXD teknolojisi ile makarna paketi içinde 6 adet 2 mm düşük mineralli cam kontominasyon tespiti
 
Görsel 3: Patates. METTLER TOLEDO DXD teknolojisi ile patates dilimleri paketinde 6 adet 2 mm kauçuk kontaminasyon tespiti
 
METTLER TOLEDO tarafından gerçekleştirilen testlerde, bu son teknolojinin olağanüstü performansı sayesinde, 650 g'lık tavuk göğsü paketlerinde bir dizi farklı yabancı maddenin gizlendiği ortaya çıkarılmıştır. Bu sonuçlar, aşağıdaki tabloda gösterilmiştir:
 
MT tablo 1
 
Düşük yoğunluklu yabancı maddelerin tespiti, 500 g'lık bir makarna paketi ile yapılan testlerde daha fazla grafik veri kullanılarak gösterildi:
 
MT tablo 2 son
 
Test sonuçlarının uygulamadan uygulamaya farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. Yukarıdaki test sonuçları, yalnızca örnek olarak verilmiştir. 
 
İleri seviye dedektör teknolojisinin iki versiyonu mevcut olup bu, müşterilere iki seviyeli çift enerjili X-ray performansı sağlar:
 
· DXD: Rekabetçi bir fiyata gelişmiş X-ray performansı sunar, tekli enerjili çözümler ile aynı ortamlarda çalışabilir ve normalde dakikada 100 metreye kadar hat hızlarında kullanılabilir.
 
· DXD+: En zorlu uygulamalar için birinci sınıf dedektör teknolojisi sunar; kontrol edilen ürün hakkında daha fazla veri toplar ve ileri seviye görüntü analizi yazılımı çok daha yüksek çözünürlükte ve daha net görüntüler sağlar; DXD+, normalde dakikada 45 metreye kadar hat hızlarında kullanılabilir.
 
METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri Mühendislik Bölümü Başkanı Gareth Jones, “DXD ve DXD+, çeşitli paketlenmiş gıda ürünlerinde düşük yoğunluklu yabancı maddeleri tespit edebilen X-ray kontrolü için pazardaki gerçek talebi karşılayan en son teknolojidir. DXD ve DXD+, müşterilerimizin karşılaştığı en zorlu uygulamalarda bile emsalsiz bir algılama seviyesi sağlıyor. Avantajları hem ekonomik hem de marka itibarına katkı sağlıyor: Müşteriler, ürünlerinin ve markalarının bütünlüğünü daha iyi korurken; daha az Hatalı Ayırma Oranları ve daha az ürün israfı yoluyla maliyetleri ve israfı da azaltabiliyor” dedi.
 
MT 1DXD ve DXD+ çift enerjili dedektörler artık METTLER TOLEDO X36 X-ray sistemlerinin yeni opsiyonları arasında yerini aldı. Otomatik görev ayarı ve İleri Seviye Yabancı Madde Tespiti yazılımı ile mevcut METTLER TOLEDO X-ray kullanıcılarının aşina olduğu ContamPlus™ yazılımı arasındaki benzerlikler nedeniyle operatörler için çok daha az eğitime ihtiyaç duyulur. Kullanıcı dostudur.
 
METTLER TOLEDO, bu en son teknolojinin müstakbel kullanıcılarına Royston tesisinde yüz yüze veya sanal olarak özel danışmanlık sunuyor. Danışma hizmeti, müşterilerin gerçek ürünleriyle gerçekleştirilecek canlı testlerin yanı sıra X-ray kontrolü alanında önde gelen uzmanlarla bağlantı kurma fırsatını da içeriyor.
 
Daha fazla bilgi için şu sayfalardan birini ziyaret edin: 
 
METTLER TOLEDO hakkında
Hassas ekipmanlar alanında lider olan METTLER TOLEDO, dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren bir üretici ve servis hizmeti sağlayıcısıdır. Şirket, birçok pazar segmentinde üst sıralarda yer almaktadır ve birçok alanda dünya çapında pazar lideridir. METTLER TOLEDO, zorlu endüstriyel ve gıda üretim proseslerinde, laboratuvarlarda kullanıma ve hat içi ölçüme yönelik tartım sistemleri ve analiz ekipmanları alanındaki en büyük tedarikçilerden biridir.
 
METTLER TOLEDO'nun Ürün Kontrol Sistemleri bölümü, otomatik kontrol teknolojisi alanında lider tedarikçilerden biridir. Bölümün içerdiği markalar şunlardır: Safeline metal dedektörü ve X-ray kontrol cihazı, Garvens ve Hi-Speed otomatik ağırlık kontrol terazileri, CI-Vision ve PCE Track&Trace. Ürün kontrol çözümleri, üreticilerin proses verimliliğini artırmanın yanı sıra endüstri standartlarına ve regülasyonlarına uymalarına da yardımcı olur. METTLER TOLEDO sistemleri, sürekli olarak daha yüksek ürün kalitesi sağlayarak hem tüketicileri hem de üreticilerin ve onların ürün ve markalarının itibarını korumaya yardımcı olur.
 

Daha fazla bilgi için lütfen şu adrese gidin: www.mt.com/pi-pr