Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İçim, 3 farklı çeşidiyle probiyotik içecek pazarına girdi

Tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını gözeterek ürün çeşitliliğini artıran Ak Gıda-İçim Süt, sindirim sistemini rahatlatmaya yardımcı olan yeni ürünü İçim x3 Probiyotik’i 250 ml ambalajlarda pazara sundu. Sade, karamürver & yaban mersini, ahududu & hibiskus olmak üzere üç farklı çeşitte üretilen İçim x3 Probiyotik, içeriğindeki 3 katı probiyotikle pazarda fark yaratmayı hedefliyor.




 
Ak Gıda İçim logo
Yenilikçi ürünlerle pazarda yeni kategorilerin açılmasına öncülük eden markalardan Ak Gıda- İçim Süt, şimdi de 3 katı probiyotik içeren probiyotik içecek üretti. İçim x3 Probiyotik 250 ml ambalajlarda sade, karamürver & yaban mersini, ahududu & hibiskus olmak üzere üç lezzetli probiyotik içecek çeşidiyle raflarda tüketicilerle buluştu. İçim x3 Probiyotik içecek, ambalajında 2 porsiyonluk olarak tüketicilere sunulurken; ambalajının yan tarafındaki şeffaf dikey alan sayesinde porsiyon takibi yapılabiliyor. Böylece İçim x3 Probiyotik tercihe göre ister tek günde, ister 2 günde tüketilebiliyor.
 
Son yıllarda tüketicilerin sindirim sistemini rahatlatmaya ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı olan ürünlere olan eğilimi artarken; İçim, Türkiye’de ilk defa 3 farklı probiyotik çeşidi içeren içeceğiyle probiyotik ürünler kategorisine yenilikçi bir yön verdi. İçim x3 Probiyotik, klinik çalışmalarla etkisi kanıtlanmış LGG, BB-12 ve LA-5 adlı 3 farklı probiyotik çeşidini bir arada barındırıyor. Laktozsuz özelliğiyle ve benzerlerine oranla içerdiği en az 3 kat daha fazla canlı probiyotikleriyle tüketicilere sindirim rahatlığı sağlarken, bağışıklık sistemini de destekliyor. 
 
İçim probiyotikTÜKETİCİ ÇOKLU FAYDA ARIYOR
Günümüzde hayatın artan temposunun etkisiyle ve özellikle kış aylarına girilmesiyle bağışıklığı güçlendirmeye destek olan ürünlere olan ilginin, probiyotiklerin önemini bir kez daha gündeme getirdiğini belirten Diyetisyen Berrin Yiğit, “Tüketiciler; erişimi ve tüketimi kolay, katkı içermeyen, sağlığa faydalı, fonksiyonel yönü güçlü ve bu özelliklerin hepsini bir arada içeren ürünler talep ediyor. Özellikle vücudumuzun ikinci beyni olarak kabul edilen bağırsak sistemimizin yararlı probiyotik laktik asit bakterileri ile desteklenmesi, sağlığımızın korunması açısından önem arz ediyor. Sağlıklı ve iyi yaşam eğilimiyle birlikte laktik asit bakterilerini ve probiyotikleri içeren fermente gıdalara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Bu kapsamda fermente süt ürünleri her yaştan tüketicinin severek tükettiği ürünler olarak karşımıza çıkıyor. Bu ürünlerin tüketimini arttıracak, sağlığa faydasının yanı sıra lezzetli ve keyifli bir deneyim sağlayacak ürünler artık daha fazla tercih ediliyor” diye konuştu.