Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Saka Su, "Ayrılmaz Kapak" projesiyle yenilikçi bir tasarıma imza attı

DyDo Drinco Türkiye, Saka Su markası ile yenilikçi ve çevre dostu bir projeye daha imza attı. Saka Su şişesine “Ayrılmaz Kapak” tasarımını entegre eden DyDo Drinco Türkiye, kapakların çevreye atılmasını önlemeyi ve geri dönüşümü artırmayı hedefliyor. 




Saka Su ayrılmaz kapakKlasik pet şişe kapaklarından farklı olarak “Ayrılmaz Kapak”, açıldıktan sonra ve kullanım sırasında şişeye sıkıca bağlı kalıyor. Kapak ve şişe bir bütün halinde olduğunda, kapakların ayrı olarak çevreye atılma riski büyük oranda azalıyor. Böylece hem kullanım kolaylığı sağlanıyor, hem de pet şişe kapaklarının yarattığı çevresel kirliliğin önüne geçiliyor.  Ayrıca, geri dönüşüm sürecinde kapak ve şişe için ayrı işleme ihtiyaç duymadan, tüm ambalaj bir bütün olarak geri dönüştürülebiliyor. Bu da geri dönüşüm verimliliğini artırırken, enerji ve kaynakların daha etkin bir şekilde kullanılmasına olanak sağlıyor.
 
Plastik kirliliğinin azaltılması hedefleniyor
Sürdürülebilirlik vizyonunu her geçen gün daha ileriye taşıyan DyDo Drinco Türkiye, yenilikçi teknolojileri yakından takip ederek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz sene başlatılan ve boş plastik şişelerin çöp kutusuna atılmadan önce ezilmesi alışkanlığını tüketicilere kazandırmayı amaçlayan “Crush Your Bottle” projesiyle CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik somut bir adım atan Saka Su, 2024 yılında ise geliştirdiği inovatif “Ayrılmaz Kapak” projesiyle plastik kirliliğinin azaltılmasını ve geri dönüşüm süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. 
 
Saka Su “Ayrılmaz Kapak” projesi, Türkiye'de geri dönüşüme sunduğu somut katkıyla sürdürülebilir plastik uygulamaları alanında önemli bir örnek teşkil ediyor. DyDo Drinco Türkiye, içecek sektöründe ekolojik ayak izini azaltmaya yönelik faaliyetleri ve markalarının çevre dostu inovasyonlarıyla ön plana çıkmaya devam edecek.