Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
İçim, kefirin faydasını yeşil çay ve elma ile zenginleştirdi

Ak Gıda-İçim Süt, doğal probiyotik kaynağı kefir ürün ailesini farklı çeşitlerle zenginleştirmeye devam ediyor. İçim; kefir ailesine sade, orman meyveli, çilekli, şeftali & ananaslı, aronya & karadutlu ve laktozsuz çeşitlerinden sonra şimdi de yeni ürünü yeşil çaylı elmalı kefiri kattı. Yeni ürün, pazardaki meyveli kefir çeşitlerinden farklılaşarak şeker ilavesiz olarak üretildi.  




İçim kefir
Son dönemde çok popüler olan “yeşil içecek” trendinden ilham alan İçim Kefir, yeşil çayın yüksek antioksidan içeriği ile yeşil elmanın zengin vitamin içeriği ve lezzetini bir araya getiriyor. Pazardaki meyveli kefir çeşitlerinden farklı olarak ‘şeker ilavesiz' özelliğiyle de öne çıkan yeni İçim Yeşil Çaylı Elmalı Kefir, 250 ml’lik ambalajıyla raflarda yerini aldı.  
 
Sevinç Baklacı: "Yeni alternatifleri tüketicilerin beğenisine sunuyoruz"
Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi tercih eden bireylerin kefir tüketimini günlük yaşamlarının rutini haline getirdiğine dikkat çeken Ak Gıda-İçim Süt Pazarlama Müdürü Sevinç Baklacı,“Yüz yıllardır tüketilen kefir, doğal bir probiyotik kaynağı olarak bağışıklık sistemini destekliyor, gün içinde sağlıklı bir mola alternatifi olarak sıklıkla tercih ediliyor. Biz de bu kategorinin öncü markası olarak İçim Kefir’in portföyünü yeni çeşitlerle zenginleştiriyor, yeni alternatifleri tüketicilerin beğenisine sunuyoruz. Sade ve laktozsuz seçeneklerinin yanı sıra meyveli kefir ailemiz geniş bir tüketici kitlesine hitap ediyor. Özellikle şeker tüketimini azaltmak isteyenler için ideal bir seçenek olan yeni yeşil çaylı elmalı çeşidimiz, yumuşak içimi ve hafif lezzetinin yanı sıra tazeliği ve ferahlığıyla da ayrışıyor.”
 
Yapılan araştırmaların yeşil çayın yapraklarından elde edilen flavonoidlerin güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğunu gösterdiğine işaret eden Sevinç Baklacı, “Her yaştan tüketiciye hitap eden ürünümüz antioksidan özelliğinin yanı sıra ilave şeker içermiyor, ürünün tatlılığı ise tamamen elmadan geliyor” diye ekledi.