Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Bakery Plus 27 bini aşkın ziyaretçi ağırladı

Unlu mamuller, pastacılık, dondurma ve çikolata sektörlerini buluşturan Bakery Plus – 6. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, sektöre yön veren yeniliklerin tanıtıldığı bir organizasyon oldu. 4 gün süren etlinlik 52 ülkeden 27 bin 375 ziyaretçi ve 75 katılımcı firmayı ağırladı.




Fırıncılık ürünleriMesse Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından organize edilen Bakery Plus – 6. Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı, 16–19 Ekim 2025 tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirildi. 52 ülkeden 27 bin 375 ziyaretçi ve 75 katılımcı firmayı ağırlayan fuar, sürdürülebilirlik, verimlilik ve kişiselleştirme temaları etrafında şekillenen yeni nesil üretim teknolojilerini öne çıkardı. 
 
Fuar boyunca sürdürülebilir üretimle su israfını önleyen buz makinesinden, saatte 350 kilogram üretim kapasitesine sahip yerli mantı makinesine kadar birçok yenilikçi teknoloji tanıtıldı. Katılımcılar, kişiselleştirilmiş kurabiye makinelerinden probiyotik mayalar ve el yapımı çikolata kutularına uzanan geniş ürün yelpazesiyle sektörün geleceğine yön veren çözümleri yakından deneyimledi. 
 
“Geleceğin fırıncılığı yalnızca lezzetle değil, teknolojiyle de şekilleniyor”
Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Ufuk Altıntop, fuarın başarısına ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Bu yıl altıncı kez düzenlediğimiz Bakery Plus sadece Türkiye’den değil; Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler’den de gördüğü ilgiyle bölgede sektörün en önemli ticaret platformlarından biri haline geldi. Gıda teknolojilerinde yaşanan dönüşüm, üretim süreçlerini daha verimli, çevreci ve sürdürülebilir hale getiriyor. Fuar süresince sergilenen ürünler bize bir kez daha gösterdi ki; geleceğin fırıncılığı yalnızca lezzetle değil, aynı zamanda teknolojiyle şekilleniyor. Fuarımızda gördüğümüz makineler, su ve enerji tasarrufuyla, atıksız üretim modelleriyle, akıllı sistemleriyle bu dönüşümün habercisi. Katılımcı firmalarımız, Türkiye’nin üretim gücünü dünyaya tanıtırken, biz de Messe Stuttgart Ares olarak bu başarı hikayelerinin buluşma noktasını oluşturduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi.
 
14-17 Ekim 2026 tarihleri arasında İstanbul’da IBAKTECH – Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı’nı gerçekleştireceklerini hatırlatan Altıntop, “Bakery Plus ve IBAKTECH fuarlarımızla, Türkiye’nin gıda teknolojileri alanındaki gücünü hem Ankara’da hem İstanbul’da sergilemeyi sürdüreceğiz” açıklamalarında bulundu.