Şenpiliç, 15. Türkiye Gıda Kongresi’nde gıda güvenliği vizyonunu paylaştı
09/10/2025 - 16:30:00
Türkiye’nin önde gelen entegre piliç eti üreticilerinden Şenpiliç, gıda bilimi ve teknolojisindeki güncel gelişmeleri desteklemek amacıyla Sakarya Üniversitesi ve Gıda Teknolojisi Derneği iş birliğinde düzenlenen 15. Türkiye Gıda Kongresi’nin sponsorları ve katılımcıları arasında yer aldı.
Gıda sektöründe kalite, güvenlik ve sürdürülebilirliği temel alan üretim anlayışıyla öne çıkan Şenpiliç, akademi ve sanayi iş birliğini güçlendiren bu önemli organizasyonda yer aldı. Kalite ve Güvence Direktörü Savaş Ceylanlı, kongrede gerçekleştirdiği konuşmada piliç eti üretiminde patojen kontrolü, biyogüvenlik ve gıda güvenliği uygulamalarına ilişkin güncel yaklaşımları paylaşarak, Şenpiliç’in kalite ve güvenlik standartları konusundaki çalışmalarını anlattı.
“Güvenli, sağlıklı ve yüksek kaliteli ürünler sunuyoruz”
Konuşmasında “Piliç Eti Üretiminde Gıda Patojenleri Kontrolü” konusunda sektördeki güncel yaklaşımları değerlendirerek, Şenpiliç’in üretim süreçlerinde uyguladığı gıda güvenliği standartlarını anlatan Ceylanlı, şirket olarak piliç eti üretiminde gıda güvenliğini her zaman en öncelikli sorumlulukları olarak gördüklerini aktardı. Ceylanlı, “Üretim zincirimizin her aşamasında patojen risklerini kontrol altına almak için titizlikle çalışıyoruz. Çiftliklerden kesim ve işleme tesislerine uzanan süreçte biyogüvenlik ve hijyen uygulamalarını eksiksiz yürütüyor; süreçlerimizi izlenebilirlik sistemleri ve laboratuvarlarımızda düzenli olarak yapılan binlerce test ile sürekli doğruluyoruz. Bu bütüncül yaklaşım, gerektiğinde hızlı aksiyon almamızı sağlayarak tüketicilerimize güvenli, sağlıklı ve yüksek kaliteli ürünler sunmamızın temelini oluşturuyor” dedi.