Gıda Teknolojisi Facebook Gıda Teknolojisi Twitter Gıda Teknolojisi RSS
Türk sularının mahsulleri ABD’de tavan yaptı

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan da, Amerikalılar'ın deniz ürünlerini çok sevdiğini, özellikle hazır gıda tüketiminin çok fazla olduğunu belirtti.





sinan_kiziltan.jpg

Kızıltan, yeni pazarların ihracat rakamlarına etkisinin büyük olduğunu vurgulayarak, şu bilgileri verdi: ''Amerika Birleşik Devletleri'ne Türkiye genelinden yapılan 2011 yılının 8 aylık ihracat rakamlarına baktığımızda 409 bin 773 kilogram su ürünleri ihracatı ile 2 milyon 972 bin dolar rakamına ulaşıldı. 2012'nin aynı döneminde ise 563 bin 542 kilogram su ürünleri ihracatıyla ve yüzde 88'lik artışla beraber ihracatımızın 5 milyon 585 bin dolar seviyesine yükseldi. Yoğun olarak sudak balığı ve deniz levreği ihraç edildi.'' Kızıltan, başta levrek, çipura, orkinos gibi taze işlenmiş ve dondurulmuş ürünlerin ABD ve Kanada pazarı için önemli bir yeri bulunduğunu da dile getirdi.

 


Yorumlar

Hiçbir yorum bulunamadı


Yeni yorum yaz